Чортків online

Перший імпровізований художній версінаж у дворику міської ради

 
Чортківська міська рада щиро дякує за проведення першого у внутрішньому дворику міської ради імпровізованого вернісажу, котрий відбувся з нагоди 500-ліття міста, товариству митців: чортків’янам Остапу Барановському та Віктору Боркуті, Ользі та Якову Біленкам із Київщини, а також громадському діячу Олександру Степаненку.
Частина вернісажу була присвячена творчості нашого земляка, художника Шайє Блондера. На виставці було представлено фоторепродукції картин польського та французького періодів творчості майстра. Художник «Краківської групи» та «Паризької школи» за 20-літній період творчості написав понад 700 картин маслом. Частина його робіт присвячена рідному Чорткову. Але на його картинах ви не побачите ані Домініканського костелу, ані інших знаних архітектурних пам’яток міста. Переважно то тихі дворики та вулички Старого Чорткова та Вигнанки.
Також свої неймовірні роботи із натурального дерева експонував Віктор Боркута. Митець переважно відтворює фігури з тематики тваринництва. Автор перетворює звичайні рослинні залишки у неймовірні шедеври. А цього разу на виставці також експонував оригінальні роботи, присвячені півтисячолітньому ювілею Чорткова.
Оригінальні роботи експонували і подружжя із Київщини: Ольга та Яків Біленко, а також чортків’янин Остап Барановський, котрий долучався до процесу творення. «Дерево Подяки» або «Дерево Вдячний Сердець» розробили митці – це своєрідний символ вдячності українського народу тим, хто надав допомогу і не залишається байдужим у скрутний час. Тисячі українських сімей відчули тепло і любов мільйонів турботливих сердець з усього світу. На виставці експонували зменшені моделі експонатів, а повнорозмірні інсталяції після їх виготовлення пропонується встановлювати у країнах та містах, котрі найбільше допомагали українцям.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту