Чортків online

Міський голова і голови ОСББ: говорили про економію ресурсів, чистоту біля будинків та безпеку

 
Надвечір понеділка, 26 вересня, у приміщенні Чортківської міської ради відбулась зустріч представників ОСББ Чорткова із міським головою Володимиром Шматьком. На порядку денному було три актуальних питання: підготовка до опалювального сезону, організація вивезення твердих побутових відходів та встановлення відеонагляду в дворах багатоквартирних будинків.
 
ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН БУДЕ ВАЖКИЙ
Кожен розуміє, що прийдешній опалювальний сезон може стати одним із найскладніших з часів відновлення незалежності. Якщо питання рівня наповнення газосховищ України дають можливість прогнозувати, що газу таки вистачить на весь опалювальний сезон і для промисловості, і для побутових споживачів, то куди будуть направлені російські ракети у цей час – спрогнозувати не може ніхто. Відтак треба бути готовим до тимчасового відключення газопостачання, віялових вимкнень електропостачання тощо. Володимир Шматько наголосив, що потрібно і надалі готувати у будинках найпростіші укриття, забезпечувати їх альтернативними джерелами енергії.
 
ЕКОНОМІЯ РЕСУРСІВ – ЯК НІКОЛИ НА ЧАСІ
Нам усім варто вчитись економити та раціональніше використовувати ресурси – електроенергію, газ та воду. Над цим працюють всі розвинені країни світу, рівень життя яких значно перевищує наш. А зараз, коли росія готує енергетичний та газовий шантаж всієї Європи, питання раціональності щодо поводження з ресурсами виходить чи не на перший план для кожного жителя Старого світу.
Очільник Чортківської громади анонсував конкурс серед ОСББ (про нього детальніше розповімо згодом), який покликаний зменшити загальнобудинкове споживання енергії. Енергоменеджер Чортківської міської ради відслідковуватиме показники споживання по кожному окремо взятому будинку. Хто покаже найкращі результати – отримає фінансову компенсацію за всі заходи, котрі провело ОСББ задля економії енергії: для прикладу, заміна лампочок на енергоощадні, встановлення ламп із датчиками руху, встановлення теплових насосів, сонячних панелей тощо.
 
ЧИСТОТА БІЛЯ КОЖНОГО БУДИНКУ – РЕАЛЬНО І ПРОСТО!
Закритий сміттєвий майданчик повинен бути у дворі кожного багатоквартирного будинку, а не обабіч дороги. Тоді люди платитимуть за той об’єм сміття, котрий реально продукують. Бо ж наразі у відкриті загальні баки сміття звозять із довколишніх сіл, а також ними користуються ті, хто взагалі не має договору на вивезення ТПВ. Окрім того, у майданчику будуть баки для роздільного сортування сміття.
Чортківська міська рада всім охочим збудувати такі сміттєві майданчики допоможе фінансово. Одними із перших таку ініціативу підтримали жителі ОСББ «Зоряне 135», що по вул. Незалежності, 135. Матеріали для будівництва (вартістю 20 тис. грн) придбало КП «Чортківський ККП», а заливали бетонну основу під майданчик та здійснювали його монтаж – вже самі жителі ОСББ. Така співпраця – це єдиний шлях до чистого міста, у якому всі відповідально ставляться до поводження із сміттям.
У ДВОРАХ ПОВИННО БУТИ БЕЗПЕЧНО
Також міський голова Чорткова Володимир Шматько наголосив на тому, що міська влада готова допомогти жителям ОСББ міста зробити їхні оселі більш безпечними, встановивши камери відеонагляду. На жаль, останнім часом у нашому місті почастішали квартирні крадіжки. Тож на умовах співфінансування (частково з бюджету громади, частково зберуть жителі ОСББ) розпочнеться встановлення камер відеоспостереження.
В рамках впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки в рамках проєкту ЕХІТЕ Програми ЄС “Горизонт 2020
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту