Чортків online

ПРО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ ТА ЕНЕРГОАУДИТ РОЗПОВІЛИ УЧНЯМ ЧОРТКІВСЬКИХ ШКІЛ

 
В рамках проведення тижня енергоефективності Чортківським школярам розповіли про поняття енергозаощадження, ознайомили із основами професії енергоаудитора та показали найпростіший набір енергоменеджера.
«Енергозаощадження – не означає повністю відключити всі джерела енергії, це, насамперед, створити найоптимальніші та комфортні умови для перебування у будівлі школярів, вчителів чи працівників певної установи. Нам всім потрібно навчитися з відповідальністю ставитися до використання енергії.
Звісно, що ви не можете вплинути на якість вікон, котрі встановлені у приміщенні, але ви можете дотримуватися декількох порад, щоб заощадити електроенергію. До прикладу, якщо ви не заряджаєте гаджет, то слід завжди витягувати зарядний пристрій із розетки.
Важливо також як ви провітрюєте класну кімнату, чи свою домівку. Найправильніше буде робити шокове провітрювання протягом 10-15 хвилин, а не залишати вікно відчиненим надовго. Це допоможе зменшити тепловтрати.
Також я б радив замінити, де це можливо, батарейки на багаторазові акумулятори, котрі можна заряджати спеціальним пристроєм. Такі прості поради насправді вже стають звичністю для мешканців багатьох країн, вони повинні стати правилом і для нас», – зауважив Олександр Карпенко – проектний менеджер Чортківської міської ради.
Окрім того, пан Олександр розповів учням про принципи роботи найпростіших приладів, котрі часто застосовують у своїй роботі енергоменеджери та показав, як застосовувати їх на практиці:
✅ люксметр – пристрій для вимірювання освітленості;
✅ енергометр – це прилад, який може вимірювані споживану потужність електроприладів і вартість електроенергії;
✅ датчик параметрів мікроклімату;
✅ лазерний дальномір;
✅ пірометр – прилад для безконтактного вимірювання температури.
В рамках впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки в рамках проєкту ЕХІТЕ Програми ЄС “Горизонт 2020

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту