Чортків online

Подружжя митців із Київщини хоче встановити у Чорткові “Дерево подяки”

 
Подружжя митців із Київської області – Яків та Ольга Біленки, котрі на початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну змушені були поспіхом покидати свій дім та шукати прихисток у більш спокійній частині країни, хочуть від імені вимушених переселенців віддячити всім, хто не залишився осторонь чужої біди та встановити у Чорткові «Дерево подяки». До виготовлення знаку долучаються також чортків’яни Остап Барановський та Олеся Хмелик.
«Однієї ранньої весни тисячі наших братів та сестер відлетіли-зірвалися у невідомому напрямку…. Не за покликом серця… А ховаючи свої сім’ї від ординської навали…. Залишаючи свої так старанно і з любов’ю звиті гнізда-домівки… У страху, відчаю, болю і смутку…. Без жодних планів на майбутній день… Лише з однією метою – вижити… І це були довгі моторошні дороги в невідоме… Але не в пустоту. А в теплі дбайливі руки та серця наших таких же братів і сестер на Заході. Які підхопили, обігріли, нагодували, прихистили…
Вже перебуваючи далеко від дому у нас народилась думка про подяку тим, хто не залишився байдужим осторонь від чужого болю… І саме в Чорткові бажання віддячити за турботу набуло форми «Дерева подяки» або «Дерева вдячних сердець», – розповідають митці.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту