Чортків online

У Чорткові буде водопостачання навіть, якщо вимикатимуть електрику: коли це буде і як це можливо?

Навіть якщо електроенергію і надалі вимикатимуть, вода у кранах усіх чортків’ян буде! ❗️ Втім, це стане можливим орієнтовно через два місяці, коли замовлений із Туреччини генератор привезуть до Чорткова та встановлять на одній з насосних станцій. 900 тисяч гривень на його купівлю виділили на позачерговому засіданні виконавчого комітету.

Як розповів начальник Чортківського водоканалу Віктор Гордієнко, йдеться про дизельний генератор потужністю 120 кВт. Він буде стаціонарним. Встановлять його на головному водозаборі міста, що зветься «Стара насосна». Фактично весь Чортків живиться із даного водозабору. Лише у мікрорайон Кадуб вода подається із насосної станції «Хлораторна», на якій ще раніше встановили генератор. Відповідно усе місто можна буде забезпечити безперебійним водопостачанням навіть якщо вимкнуть електрику.

«Ми зобов’язані знімати кошти із інших статей та направити їх на придбання ще одного потужного генератора, який забезпечить водопостачанням Чортків у критичні моменти. Бачимо, як ворог цинічно намагається знищити нашу критичну інфраструктуру, тож ми повинні бути готовими до різних сценаріїв», – прокоментував ухвалене рішення міський голова Володимир Шматько.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту