Чортків online

Чортків та Гросуплє – міста-побратими

 
Вже офіційно – український Чортків та словенське Гросуплє – міста-побратими! Міський голова Чорткова Володимир Шматько та міський голова Гросуплє Петер Верліч підписали угоду про міжнародне партнерство.
Очільники міст домовились співпрацювати в різних сферах: культурі, освіті, економіці, екології, туризмі, житлово-комунальному господарстві. Муніципалітети обмінюватимуться досвідом, культурною та історичною спадщиною.
Як розповів Володимир Шматько, у рамках співпраці між містами діти із Чортківської громади зможуть поїхати на відпочинок у Словенію, муніципалітети спільно готуватимуть заявки на грантові проекти від ЄС і т.д. Очільник Чортківської громади вперше побував у Гросуплє три роки тому, і вже тоді був вражений стратегічними кроками місцевої влади.
Петер Верліч зауважив, що Словенія, у тому числі Гросуплє робили та робитимуть все можливе для української перемоги, а також проанонсував, що вони готують гуманітарну допомогу для Чорткова. Володимир Шматько запросив делегацію із Гросуплє у гості в січні.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту