Чортків online

Практикуючі лікарі із Тернопільського медуніверситету допомагають дітям із чортківському “Дому милосердя”

 
Практикуючі лікарі, викладачі Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського на чолі із проректором з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професором Степаном Запорожаном із метою обстеження здоров’я приїхали до діток, котрі проживають у благодійній організації «Дім милосердя», що у Чорткові.
«Сьогодні за день обстежимо всіх діточок, поставимо діагнози. Тих, хто потребуватиме додаткового обстеження, наприклад стоматологічного, будемо доставляти до Тернополя і там надаватимемо їм послуги. Якщо хтось за результатами обстеження потребуватиме пильнішої уваги та лікування в стаціонарі Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні, ми все організуємо», – розповів Степан Запорожан.
До дітей «Дому милосердя» приїхали професійні вузькоспеціалізовані лікарі, зокрема педіатри, психологи, неврологи, ортопеди, дитячі хірурги, ЛОР-лікарі, дитячі інфекціоністи та стоматологи, імунологи, гастроентерологи.
Проректор Тернопільського медичного університету, професор Степан Запорожан розповів, що колись давно преосвященний владика Дмитро Григорак привів його вперше у «Дім милосердя». З того часу Тернопільський медуніверситет взяв своєрідний патронат над цим будинком, у котрому опікуються хворими дітками. «Томи ми тут не в гостях, а вдома», – так тепло описує свій приїзд до Чорткова проректор.
Також Степан Запорожан розповів, що невдовзі студенти із Чорткова та навколишніх сіл, що навчаються у Тернопільському медичному університеті, по черзі приїжджатимуть в «Дім милосердя» та допомагатимуть тим, хто опікується дітками. Таким чином вноситимуть свою лепту в розвиток дітей та загалом благодійної організації.
Чортківська міська рада щиро дякує ректору Тернопільського національного медичного університету імені І. Я.Горбачевського, професору Михайлу Михайловичу Корді та очолюваному ним колективу за такий черговий відвертий прояв любові до ближнього, безкорисливу допомогу та підтримку наших діток із «Дому милосердя». Нехай добро, дароване вами, повертається сторицею!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту