Чортків online

ТРИВОЖНІ КНОПКИ ВСТАНОВЛЮЮТЬ У ШКОЛАХ ЧОРТКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

 
До п’яти хвилин – час, що необхідний для прибуття чергового наряду поліції після натискання «тривожної кнопки» у навчальному закладі. Такими системами безпеки оснащують навчальні заклади Чортківської громади. До слова, вартість однієї – 8 500 грн.
Тривожні кнопки вже встановили у школі №5 та 6, школах села Біла та Росохач Чортківської громади. На черзі – Чортківська гімназія імені Маркіяна Шашкевича, Чортківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та Чортківська гімназія №3 імені Романа Ільяшенка. Щодо загальноосвітньої школи №7, то тривожна кнопка там вже вмонтована у протипожежну систему, про котру ми раніше розповідали.
До слова, така система безпеки складається із безпосередньо кнопки, котру встановлюють в кабінеті директора чи учительській та додаткових двох пультів (радіус їх дії – 100 метрів), до яких матимуть доступ керівники навчального закладу чи завгосп. Окрім того, після натиснення тривожної кнопки у школі лунатиме сигнал, що сповіщатиме весь колектив про ймовірну небезпеку.
«Такі тривожні кнопки встановлюють у закладах освіти, щоб в разі виникнення небезпечної ситуації можна було якнайшвидше викликати наряд поліції. Одразу після натиснення кнопки чи одного із двох пультів, сигнал потрапляє на пульт поліції, а там захисники бачать, де саме вона спрацювала і в котрому із навчальних закладів необхідна допомога», – зазначила начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту