Чортків online

21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада – День Гідності та Свободи – дата, коли ми вшановуємо патріотизм та мужність громадян, які у 2004 та 2013 роках стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу.
Як відомо, українці виходили на акції протесту саме у двадцятих числах листопада.
Саме 21 листопада 2013 року відбулись перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Причиною такого рішення назвали нібито невраховані наслідки від санкцій з боку Росії.
З другої половини 22 листопада кількість людей на мітингу стала зростати і вже до 24 листопада на Майдані зібралося близько ста тисяч протестувальників.
У ніч з 29 на 30 листопада силовики розігнали активістів, які зібралися на Майдані Незалежності. Застосування сили до мітингувальників спричинило ще більшу хвилю протестів – з проєвропейських вони перетворилися на антиурядові.
Попри всі випробування, жорстокі дії до протестувальників не зламали, а лише зробили українців сильнішими та готовими до кінця відстоювати свою Свободу та Незалежність.
Вистояли на Майдані – переможемо й російських окупантів!
Слава Україні!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту