Чортків online

Шановні жителі Чортківської громади!

Шановні жителі Чортківської громади!
 
Планові та екстрені відключення електроенергії, спричинені атаками російських ракет по інфраструктурним об’єктам, спричиняють багато незручностей користувачам та бізнесу.
 
Люди, залишившись без світла і тепла, вимушені вмикати газові духовки і конфорки для обігріву. Намагаючись зберегти тепло у приміщенні, герметично закривають вікна, двері і самі себе отруюють.
 
На жаль, у Чортківському районі теж є нещасні випадки отруєння чадним газом. Це свідчить про те, що багато людей не знають простих правил користування газовими приладами.
Причиною усіх нещасних випадків є недотримання абонентами правил користування газовими приладами і відсутність тяги в димоходах.
 
Чадний газ утворюється тоді, коли у приміщенні бракує повітря, він є отруйним для організму людини при дуже невеликих концентраціях – відбувається кисневе голодування і людина помирає.
 
Зокрема, основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.
 
Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин, тобто газові котли чи колонки – цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Це приводить до утворення зворотної тяги та отруєння чадним газом. Якщо одне з таких правил не дотримано, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.
 
Пам’ятайте! Газ вибухонебезпечний, найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами – вибуху, пожежі, отруєння.
 
При виявленні запаху газу в квартирі, під’їзді необхідно:
– перекрити крани на газових приладах і перед ними;
– провітрити приміщення;
– не допускати в загазовану зону сторонніх людей;
– не користуватися відкритим вогнем, не палити;
– не вмикати та не вимикати освітлення та електроприлади;
– терміново викликати аварійну газову службу по телефону 104.
 
Адміністрація Чортківського управління з експлуатації газового господарства ПрАТ «Тернопільгаз»
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту