Чортків online

ЧОРТКІВСЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА В ОБЛИЧЧЯХ: МИХАЙЛО САВІЦЬКИЙ – ТРЕНЕР З ФУТБОЛУ

Чортківська міська рада продовжує цикл матеріалів про тренерів-викладачів Чортківської дитячо-юнацької спортивної школи. Хто тренує наших дітей, хто закохує їх у спорт, хто вчить їх перемагати?
 
Михайло Петрович Савіцький — тренер з футболу Чортківської ДЮСШ.
 
Після служби в армії закінчив Вінницький державний педагогічний інститут ім. Михайла Коцюбинського, здобув спеціальність «Допризовна підготовка юнаків і фізичне виховання та культура». Пропрацював 16 років у Чортківському навчально-науковому інституті підприємства і бізнесу.
 
А вже у перший рік пандемії COVID-19 розпочав свою роботу у Чортківській дитячо-юнацькій спортивній школі. Тренує дітей різних груп: старша – 2006-2008 р.н., всього 14 дітей. Середня група – 2008-2010 р.н., 16 дітей в групі. Молодша – 2014-2016 р.н., 15 діток в групі. Юні спортсмени відвідували змагання у м. Гусятин, Заліщики, Борщів. На жаль, географія змагань зараз максимально звужена через повномасштабну війну. Тренер каже, що коли вихованці повертаються із турнірів, то вони переповнені емоціями та енергією, одразу запитують, коли будуть наступні змагання.
 
«За свій період роботи тренером вдалося навчити грати у футбол велику кількість дітей та здобути із ними чимало, – розповідає тренер. – Зараз, під час війни, виникла проблема із відвідуванням, але наші хлопці грають і реалізовують свої таланти у футбольних клубах закордоном і вже отримують нагороди. Попри війну, життя триває: ми працюємо і навчаємось, щоб у нашої держави було світле майбутнє, щоб наші діти зростали вільними, освіченими, здоровими».
 
Зі слів Михайла Петровича, не завжди легко знайти підхід до дітей, кожен має свій характер. Тому потрібно правильно з ними працювати, заохочувати їх, створювати для цього умови.
 
Тренер зауважив, що футбол посідає чи не чільне місце у житті багатьох хлопчиків, бо він є командною грою. Граючи у футбол, дитина не тільки фізично розвивається та прогресує, а й вибудовує товариські стосунки і покращує свої навички спілкування.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту