Чортків online

ЧОРТКІВСЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА В ОБЛИЧЧЯХ: ЮРІЙ ГЕРАВС – ТРЕНЕР ІЗ ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ

Чортківська міська рада розпочинає цикл матеріалів про тренерів-викладачів Чортківської дитячо-юнацької спортивної школи. Хто тренує наших дітей, хто закохує їх у спорт, хто вчить їх перемагати?
 
Юрій Геравс — тренер-викладач з вільної боротьби у Чортківській ДЮСШ.
 
Навчався у Тернопільському національному педагогічному університеті. Займатися цим видом спорту розпочав у наставника Провального Йосипа Григоровича.
 
У ДЮСШ почав свою роботу у 2000 році. «Раніше вважалося, що боротьбою слід починати займатися з десяти років, — пояснює тренер. — Зараз ці підходи переглядаються, тепер набираємо дітей з шестирічного віку, але все залежить і від емоційного стану дитини». Починати вчитися боротися ніколи не пізно, але привчати бажано з раннього віку, поступово. Як зазначив Юрій Іванович, цей вид спорту насамперед формує чоловічий сталевий характер, але працювати треба дуже багато.
 
Мотивація — те, чим повинен «зарядити» тренер своїх підопічних, щоб вони тренувались, навчались та перемагали. Викладач підтримує, стимулює, коли опускаються руки, ставить цілі перед спортсменами, пояснює, як їх досягати, працює з технікою виконання і з помилками в разі програшу.
 
«Якщо в тебе займається 40 дітей, то це 40 різних характерів, серед яких є і дівчатка, — пояснює тренер. — Звичайно, часто є хвилювання за дитину, бо думаєш, що це твоє недопрацювання, бо хочеться вкласти усі сили в неї, щоб був результат. Серед моїх дітей є чемпіони України, учасники Чемпіонату світу, майстри спорту. На жаль, у 2022 році мало відвідували змагання, широкомасштабна війна вплинула і на спортивну діяльність, тому увага йде на безпеку. Діти дуже відповідальні, спускаються в укриття, якщо звучить повітряна тривога під час заняття. Але маємо і чудові новини: останній обласний чемпіонат приніс нашій спортивній школі сильні результати: маємо одного чемпіона і двох призерів. Такі досягнення чортківських спортсменів можна впевнено назвати вдалою та сміливою заявкою на подальші змагання», – каже тренер.
 
Тож запрошуємо ваших дітей до Чортківської дитячо-юнацької спортивної школи! У здоровому тілі – здоровий дух!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту