Чортків online

ЛАД ЗІ СМІТТЯМ БУДЕ У КОЖНОМУ СЕЛІ ЧОРТКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

 
Лише 30% мешканців села Бичківці Чортківської громади мають укладені договори на вивезення твердих побутових відходів. Попри це, від червня минулого року комунальне підприємство «Комбінат комунальних підприємств», забирає сміття із села.
Як розповідає староста Бичківців Володимир Драбинястий, люди неохоче підписують договори, бо не бажають платити за цю послугу, вивозять тверді побутові відходи на стихійні сміттєзвалище, або ж запевняють, що взагалі не продукують сміття.
Зрозуміло, що ця ситуація неприйнятна, тому було утворено робочу групу, до котрої входять інспектор муніципальної інспекції, представник управління комунального господарства та контролер комунального підприємства.
Лише протягом вчорашнього дня, при першому обході, вдалося укласти 34 договори про вивезення сміття (до того договори мали лише у 59 домогосподарств, із 200, де проживають люди). У іншому випадку – інспектори складають на правопорушника протокол про адміністративне правопорушення.
Наголошуємо, що плата за вивезення сміття для мешканців сіл громади буде такою ж, як для жителів міста, попри те, що сміттєвоз долає значну більшу відстань і пального відповідно також потрібно більше. Себто, за вивезення ТПВ раз в два тижні потрібно заплатити 46 гривень в місяць, а за щотижневу послугу – 92 грн.
«Ми продовжуватимемо ходити до кожного мешканця села і підписувати договори, також люди можуть звернутися до старости і підписати його в адмінбудинку старостинського округу. Зауважу, що це стосується не лише Бичківців, але усіх населених пунктів нашої громади.
Наголошую, кожне домоволодіння повинно укласти договір на вивезення твердих побутових відходів! Вивезення сміття не може бути безплатною послугою – це практика не лише України, але й цілого світу.
Окрім того, муніципальні інспектори вестимуть постійне спостереження за місцями, де люди утворюють стихійні сміттєзвалища. Вивезення сміття «просто в лісосмугу» карається штрафом, і це повинен навчитися кожен чортків’янин. Тож, якщо ви стали свідком того, що хтось вивозить відходи у не відведені для цього місця, наполегливо просимо проводити фото чи відеофіксацію та повідомляти у міську раду.
Планово-подвірна система добре показала себе у Чорткові. Тож, в скорім часі це запрацює і в селах громади», – прокоментувала ситуацію в.о. начальниці управління комунального господарства Ірина Мацевко.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту