Чортків online

У БЮДЖЕТІ ГРОМАДИ ПЕРЕДБАЧИЛИ 1 МЛН 200 ТИС. ГРН НА ФІНАНСУВАННЯ «ДОМУ МИЛОСЕРДЯ»

 
Благодійна організація «Дім милосердя», що діє при Бучацькій єпархії УГКЦ, опікується місцевими дітьми з інвалідністю, а також дорослими та дітьми з інвалідністю з числа вимушених переселенців. Тут люди знаходять не лише другу домівку, а й психологічну підтримку і фізичну реабілітацію.
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у «Домі милосерді» знайшли прихисток понад 800 українців, які вимушено тікали від війни. Київщина, Харківщина, Донеччина, Луганщина – географія вимушених переселенців, які бували тут – дуже широка.
Сам «Дім милосердя» розрахований для життя одночасно орієнтовно 50 людей. Втім, як розповіла директорка благодійної організації Тетяна Дубина, у пікові періоди тут проживало майже 200 людей!.. Станом на сьогодні у «Домі милосердя» живе 100 людей, понад половина – вимушені переселенці. Люди з інвалідністю, люди похилого віку, сироти, діти, позбавлені батьківського піклування… Всі вони потребують допомоги.
Тут щоденно проходять реабілітацію десятки дітей з інвалідністю з різними важкими формами – аутизм, ДЦП, синдром Дауна та інші. Тут надають соціально-психологічну допомогу дітям, з ними займаються логопеди, психологи… У «Домі милосердя» також планують у майбутньому займатись реабілітацією військових, зараз розробляють навчальні програми, навчатимуть працівників.
На повноцінне фінансування «Дому милосердя» потрібні направду величезні кошти. Проживання людей, повноцінне харчування, забезпечення медикаментами, мийні засоби, господарські товари, заробітна плата працівникам, а віднедавна ще й гостра потреба у пальному для генераторів… Тому тут свою вагому участь бере і Бучацька єпархія УГКЦ, і Тернопільська обласна рада, і донори, і благодійники, а також Чортківська міська рада. Цьогоріч із бюджету Чортківської громади передбачили рекордну суму – 1 млн 200 тис. гривень (минулого року сума становила 800 тис. грн).
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту