Чортків online

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ СЕЛА ПАСТУШЕ!

Пропонуємо жителям села Пастуше долучитися до обговорення варіантів гербів та прапорів вашого населеного пункту. Чекаємо ваші пропозиції та зауваження у коментарях.
Герб с. Пастуше (варіант 1): у зеленому полі три срібні горлиці у лівий перев’яз.
Герб с. Пастуше (варіант 2): у зеленому полі золотий посох (пастуший жезл) у правий перев’яз, над ним і внизу – по срібній горлиці.
Прапор с. Пастуше (варіант 1): квадратне зелене полотнище, у якому три білі горлиці, одна у центрі, друга у верхньому куті з ввідного краю, а третя – у нижньому від древка.
Прапор с. Пастуше (варіант 2): квадратне зелене полотнище, у якому по діагоналі до верхнього кута від древка жовтий посох, а обабіч – по білій горлиці.
Символіка села пов’язана з переселенцями з Лемківщини. Частина з них походить з колишнього Грибівського повіту, з чим асоціюються гриби, які також підкреслюють щедрість місцевих лісів.
Інша частина лемків переселена з Горлицького повіту, також у селі є ансамбль «Горлиця», тому це може уособлюватися птахом горлицею. Пастуший жезл-патериця додатково вказує на назву села.
Рубрики: Важливі | Новини

2 коментарі до ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ СЕЛА ПАСТУШЕ!

  1. Олександр сказав:

    З опису варто прибрати згадку про “гриби”. Вона стосувалася попереднього поректу герба з зображенням грибів, який не підтримало керівництво села.
    Олександр Лісниченко

  2. Віктор сказав:

    З ціпком проєкт цікавіший.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту