Чортків online

ЗРОБЛЕНО ПЕРШИЙ КРОК ДО СПІВПРАЦІ КАНАДСЬКОГО ВАЙТГОРСА ТА ЧОРТКОВА!

 
Міський голова Чорткова Володимир Шматько зустрівся із представниками канадського міста Вайтгорс, зокрема президентом організації «Yukon to Ukraine» Джеффом Слойчуком та його партнерами. Вони з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну відправляють гуманітарну допомогу, всебічно підтримують бажання українців відстоювати незалежність. По-суті, цей візит може стати відправною точкою для подальшої співпраці між українським Чортковом та канадським Вайтгорсом.
Володимир Шматько розповів розповів гостям про нашу громаду, ситуацію в країні, майже рік відважної боротьби українців проти московитів, підтримку внутрішньо переміщених осіб та військових ЗСУ: «Окрім того, наше завдання – відкривати Чортків для цілого світу! Відкривати Україну для цілого світу! Мрію, щоб між нами не було жодних кордонів. А цього можна досягнути лише тісно спілкуючись. Переконаний, що після перемоги над росіянами Україну сприйматимуть як країну, що розвивається, як країну, котра впевнено крокує до цивілізованого світу, яка пропагує та захищає демократичні цінності. І, нарешті, нас не сприйматимуть як частину росії! Україна – не росія!».
Зі своєї сторони активний громадський діяч, до речі, українського походження (більше того – його пращури проживали на Бучаччині), президент організації «Yukon to Ukraine» Джефф Слойчук висловив сподівання, що ця зустріч – це лише перший крок до співпраці двох міст – Чорткова і Вайтгорса, а також анонсував можливий приїзд міського голови канадського міста в Україну або ж запрошення делегації з Чорткова до Канади.
Окрім того, канадці цікавились, що наші військовослужбовці на фронті потребують першочергово, а опісля подарували рації та павербанки для наших захисників. Дякуємо канадським партнерам за допомогу та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю! Разом – сила!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту