Чортків online

ЧОРТКІВСЬКІ ТАНЦЮРИСТИ ПРЕДСТАВЛЯТЬ УКРАЇНУ НА ЗМАГАННЯХ У США: ПОТРІБНА ДОПОМОГА!

Вихованці місцевого танцювального клубу «RealDanceStudio» мають шанс представити Чортків і Україну на танцювальних змаганнях світового рівня у Сполучених Штатах Америки. У послужному списку цих дітей та їхньої наставниці Світлани Міщенко не одна перемога і здобуток на турнірах міжнародних рівнів.

І ось шанс, котрий випадає вкрай рідко – можливість прославити Україну та рідний Чортків у фіналі Чемпіонату Світу з танців World of Dance, котрий відбудеться вже в серпні цього року у Каліфорнії. Шлях до змагань такого рівня, за словами керівниці клубу Світлани Міщенко, був дуже нелегким і сповнений випробувань.

Адже з початком повномасштабного вторгнення росії тренування клубу припинилися близько на три місяці. Більшість вихованців або тренувалися вдома самостійно, або ж через онлайн заняття. Окрім того, деякі діти просто виїхали із країни і не повернулися. Зараз у колективі, котрий може представити клуб на Чемпіонаті світу – 13 дівчат віком до 18 років, двоє із яких – вимушені переселенці з Мелітополя.

До слова, вихованці саме цього танцювального клубу є діючими чемпіонами України, бо минулого року вибороли гран-прі серед 120 учасників у турнірі Art Dance 2022. Тоді за першість чортків’яни змагалися із кращими танцюристами Києва, Дніпра, Харкова тощо.

Наступним кроком на шляху до Чемпіону світу стала участь у відбірковому турі World of Dance, котрий проходив у Варшаві. Зазначимо, що Україна бере участь у цих змаганнях лише з 2018 року. За словами Світлани, це надпотужний турнір, де свою майстерність показують кращі з кращих танцюристів всього світу. На цих змаганнях команда чортківського RealDanceStudio із танцювальною постановкою «Після…» виборола цілих три нагороди – власне переможне золото та першість у номінаціях «Найкращий костюм» та «Найкраща тема номеру».

Націленість не на результат, а танці від душі – ось основне кредо, котрим керується як Світлана Міщенко, так і її 13 вихованок, котрі власне і здобули вищезазначені перемоги.

Як бачимо, ні повітряні тривоги, ні відсутність електроенергії не стали перешкодою справжнім ТАЛАНТАМ. Проте, зараз основне питання, котре може завадити команді взяти участь у змаганнях в Каліфорнії – фінанси, бо поїздка в США – дороговартісна, і більшість батьків просто не в змозі оплатити таку подорож.

За попередніми розрахунками керівниці Світлани та батьків, дорога та проживання дітей на час змагань вартуватиме близько 2500 доларів на дитину. Себто для 13 танцюристок та двох супроводжуючих потрібно більш ніж 37 тисяч доларів. Як розповідає керівниця Світлана Міщенко, зараз вони активно шукають спонсорів, в тому числі серед українців закордоння, котрі готові долучитися та профінансувати витрати для поїздки.

ЯКЩО ВИ ГОТОВІ ДОПОМОГТИ ЮНИМ ЧЕМПІОНАМ ПРЕДСТАВИТИ УКРАЇНУ ТА ЧОРТКІВ НА ЗМАГАННЯХ СВІТОВОГО РІВНЯ, ТЕЛЕФОНУЙТЕ ЗА НОМЕРОМ: 097 209 80 49 – Світлана Міщенко.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту