Чортків online

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ СЕЛА РОСОХАЧ!

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ СЕЛА РОСОХАЧ!
 
Пропонуємо жителям села Росохач долучитися до обговорення варіантів гербів та прапорів вашого населеного пункту. Чекаємо ваші пропозиції та зауваження у коментарях.
 
Герб с. Росохач (варіант 1): у розтятому двічі щиті на червоне, синє та червоне поля стоїть золотий лось, вгорі якого ліворуч та внизу праворуч – по золотому прямому хресту.
 
Герб с. Росохач (варіант 2): у розтятому двічі щиті на червоне, синє та червоне поля золотий роздвоєний дуб із золотим листям і жолудями, вгорі якого ліворуч та внизу праворуч – по золотому прямому хресту.
 
Прапор с. Росохач (варіант 1): квадратне полотнище, яке складається з трьох рівновеликих вертикальних смуг – червоної, синьої та червоної, у центрі стоїть жовтий лось, вгорі якого у верхньому куті з вільного краю та в нижньому від древка – по жовтому прямому хресту.
 
Прапор с. Росохач (варіант 2): квадратне полотнище, яке складається з трьох рівновеликих вертикальних смуг – червоної, синьої та червоної, у центрі жовтий роздвоєний дуб, вгорі якого у верхньому куті з вільного краю та в нижньому від древка – по жовтому прямому хресту.
 
Синя вертикальна смуга підкреслює географічну особливість села, розташованого обабіч річки Серет, яка фактично протікає з півночі на південь через Росохач. Лось вказує на одну з версій про походження назви поселення від лося-росохача. Хрести – символи пам’яті і духовності.
Рубрики: Важливі | Новини

Один коментар до ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ СЕЛА РОСОХАЧ!

  1. Віктор сказав:

    Оскільки лось вказує на одну з версій про походження назви поселення, то доцільніше помістити його саме на герб.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту