Чортків online

ПРО РЕАЛІЇ ТА ПЛАНИ: ВОЛОДИМИР ШМАТЬКО ЗУСТРІВСЯ ІЗ АКТИВОМ СЕЛА БІЛА

 
Сьогодні, 24 лютого, голова Чортківської громади Володимир Шматько разом із командою зустрілись із активними жителями села Біла у місцевій школі. Основна мета зібрання – презентація фінансового звіту села за 2022 рік, обговорення планів на майбутнє тощо.
Жвава дискусія тривала майже дві години. Володимир Шматько максимально детально та доступно розповів про доходи та видатки села Біла у 2022 році, разом із громадою аналізуючи кожну зароблену та витрачену гривню. Зазначимо, що доходи села становлять сім мільйонів гривень, а видатки – дев’ять. Тобто село Біла потребує дотації у розмірі двох мільйонів гривень (станом на 2022 рік) задля повноцінного функціонування закладів освіти, культури, наведення благоустрою і так далі.
Говорячи мовою цифр, голова громади, користуючись нагодою, нагадав жителям Білої, які роботи були виконані у 2022 році у закладах освіти, над чим у селі працювали комунальні служби протягом року тощо. Володимир Шматько також неодноразово наголошував, що всі жителі села, а особливо підприємці, попри надзвичайно важкі часи, повинні чесно сплачувати подати та розуміти, що кожна гривня – це розвиток!..
Також голова громади нагадав жителям села, що на сесії Чортківської міської ради ухвалили програму, відповідно до якої за кожного коня (кобилу) та корову можна отримати по 2000 грн щорічно. За кожну вівцю (барана), козу (цапа), які старше одного року, виплачуватимуть по 300 грн за одну голову. Виплати можуть отримати суб’єкти господарювання, жителі Чортківської громади та особисті селянські господарства. Детальніше про це можна дізнатись за посиланням https://cutt.ly/28ydmR1.
Окрім того, Володимир Шматько разом із активом села, представниками духовенства, депутатами міської ради міркували над тим, що слід робити першочергово у 2023 році. Обговорювали ймовірний ремонт центральної дороги чи можливу реконструкцію площі перед центром культурних послуг (колишній будинок культури), яка слугує фактично центром села.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту