Чортків online

У ЧОРТКОВІ ЗАПРАЦЮВАВ УНІВЕРСИТЕТ СРІБНОГО ВІКУ

 
Сьогодні у Чорткові на базі Палацу дітей та юнацтва офіційно оголосили про початок роботи Університету срібного віку. У ньому безкоштовно навчатимуться студенти старшого віку із Чортківської громади. Перший семестр триватиме із 1 березня по 1 червня. Наразі в університеті викладатимуть шість дисциплін за окремим розкладом. На відкриття прийшли понад 40 людей, охочих навчатись.
Отець Андрій Левкович, священник Церкви святої Покрови поблагословив відкриття університету та зізнався, що захоплюється людьми, котрі навчаються протягом усього життя, які навіть у срібному віці хочуть відкривати себе та світ навколо, хочуть отримувати від життя більше.
Міський голова Чорткова Володимир Шматько теж щиро радів події разом із новоспеченими студентами та розповів, як виникла ідея відкриття Університету третього віку: «Я бачив такі ж навчальні заклади у багатьох країнах Європи і мріяв про такий університет у Чорткові. Хоча у соціальних мережах було багато скептицизму, ми вже сьогодні бачимо, що цей проект – потрібний. Адже вас тут – десятки. Я радію, що ви не закриваєтесь вдома, не живете одним телевізором, а хочете розвиватись. Якщо вам здається, що ви самі – це не так. Тут ви не лише здобудете нові знання і навички, а й знайдете спілкування».
Керівниця університету Наталія Войтенко зазначила, що станом на сьогодні в Україні працює лише декілька таких закладів. Відтепер у Чорткові з’явився ще один. «Ми повинні встигати за своїми дітьми, а тим паче внуками, цим самим стаючи ближчими до них. Щиро радію, що сьогодні серед нас є і люди з числа вимушених переселенців, і жителі «Дому милосердя».
Отож, в Університеті срібного віку діятимуть наступні курси:
✅Історія української музики.
✅Малювання.
✅Англійська мова.
✅Основи комп’ютерної грамотності.
✅Рукоділля.
✅Фітнес.
Окрім цих вже затверджених курсів, в університеті згодом викладатимуть основи надання першої медичної допомоги, заняття з скандинавської ходьби, міський голова Володимир Шматько зауважив, що готовий розповідати про повноваження органів місцевого самоврядування.
Всі учасники, які систематично відвідуватимуть заняття, після закінчення курсу отримають відповідні сертифікати. Більше того, Володимир Шматько анонсував, що найкращі студенти університету за підсумками першого семестру влітку матимуть можливість абсолютно безкоштовно поїхати у Швецію, в місто-побратим Карлскруну, де теж функціонує подібний навчальний заклад.
Отож, вперед до нових знань! Всі, хто хоче навчатись, телефонуйте до керівниці Університету срібного віку Наталії Войтенко та дізнавайтесь деталі, тел. 050 873 85 63.
Рубрики: Важливі | Новини

Один коментар до У ЧОРТКОВІ ЗАПРАЦЮВАВ УНІВЕРСИТЕТ СРІБНОГО ВІКУ

  1. Олександр сказав:

    А звідки така назва? Чому “срібний вік”? Дякую.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту