Чортків online

ЧОРТКІВСЬКА ГРОМАДА ВИГРАЛА ЧЕРГОВИЙ ГРАНТ: НАМ БЕЗКОШТОВНО НАДАДУТЬ ТРИ 3D-ПРИНТЕРИ

 
КП «Агенція місцевого економічного розвитку» Чортківської міської ради у співпраці з КП «Агенція місцевого розвитку» Тростянецької міської ради разом з громадською організацією «Центр Європейської інтеграції Слобожанщини» прийняли участь у конкурсній програмі «EU4business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що фінансується Європейським союзом та урядом Німеччини і реалізується федеральною компанією GIZ та ВИГРАЛИ ГРАНТ на суму 1 774 460 грн для чотирьох громад України!
Оскільки умовою відбору громад була кількість населення від 100 тисяч людей, то Чортківська, Тростянецька, Копичинецька та Лебединська громади об’єднались та подавали проект спільно. Нагадаємо, що Чортків та Тростянець, що на Сумщині, є містами-побратимами. І це побратимство, власне, зумовило спільне написання та подання грантової заявки. І ось завдяки співпраці із містам-партнерами Чортків знову отримує перемогу у конкурсній програмі.
Мета гранту для Чортківської громади – запустити першу чергу функціонування молодіжного простору. Зокрема у рамках проєкту закладено придбання комплекту з трьох сучасних 3D-принтерів, який дасть змогу молоді, яка планує пов’язати своє майбутнє з 3D-дизайном та моделюванням, пройти навчання та отримати практичний досвід. Також доступ до користування обладнанням матимуть представники малого бізнесу, діяльність яких пов’язана з виготовленням пластикових виробів і які потребують прототипування.
Така 3D-лабораторія – це перший етап для реалізації проєкту створення бізнес-хабу Чортківської громади, який перш за все орієнтований на молодь та підприємців-початківців.
Також зауважимо, що грант передбачає серію практичних тренінгів для малого та середнього бізнесу та оплату 2 бізнес-консультантів хабу на термін дії проєкту. Термін реалізації проєкту – 9 місяців. Про це детальніше – згодом.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту