Чортків online

ЧОРТКІВ МІЖНАРОДНИЙ: ЩЕ ОДНЕ МІСТО-ПОБРАТИМ ТА ЧЕРГОВІ ІНВЕСТИЦІЇ В ГРОМАДУ

 
Міжнародна співпраця Чортківської міської ради продовжує приносити дивіденди. Чортків та німецький Бад-Зоден-Зальмюнстер ще не встигли стати містами-побратимами, але вже успішно взяли участь у проекті «Improving civil protection in municipal partnerships with Ukraine 2023». Наша громада у рамках проекту отримає 133 тисячі євро (майже 5 млн 400 тис. гривень), за які зможе обрати на вибір комунальну техніку, обладнання для кухонь шкіл громади, медичне обладнання тощо.
Вчора, 20 березня, муніципалітет Бад-Зоден-Зальмюнстера прийняв рішення про співпрацю із Чортковом. А вже 31 березня на черговій сесії Чортківської міської ради аналогічне рішення виноситимуть на розгляд нашого депутатського корпусу.
Сьогодні міський голова Чорткова та міський голова німецького Бад-Зоден-Зальмюнстера Домінік Брач обговорили подальшу співпрацю та реалізацію вищезгаданого проекту. Новий партнер Чорткова розповів, що два німецьких міністерства обрали 60 місцевих муніципалітетів, які мають міста-побратими в Україні, та у рамках проекту предметно допоможуть нашим містам у різних сферах: медицині, освіті, житлово-комунальному господарстві тощо на загальну суму 8 млн євро.
Якщо бути точним, то кожен муніципалітет матиме бюджет у розмірі 133 тисячі євро. І на ці кошти українські міста обиратимуть із наданого німецькими міністерствами переліку те, що їм зараз найбільш необхідне. У списку є багато видів комунальної техніки, обладнання для лікарні, устаткування для шкільних харчоблоків, пасажирські автобуси/буси, набори обладнання для комунальних підприємств тощо.
Зараз тривають консультації, що із переліку найбільш необхідне для Чортківської громади у даний час.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту