Чортків online

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЧОРТКОВА ЗУСТРІВСЯ ІЗ РІДНИМИ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ

 

Сьогодні, 23 березня, у Чортківській міській раді відбулась зустріч керівництва громади із родичами загиблих захисників, які боронили наші кордони від московських окупантів.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько під час зустрічі підіймав наступні теми.

ПАМ’ЯТЬ – ВІЧНА! Напередодні річниці загибелі кожного із Героїв Чортківська міська рада на різних медійних платформах публікуватиме біографію полеглого захисника, розповідь про його життєвий шлях, а також інформацію про час і місце заупокійного богослужіння (після узгодження із родичами Героя).

У ГРОМАДІ ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ ВУЛИЦІ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ. Попередньо родичі загиблих захисників позитивно сприйняли таку ідею. Якою буде процедура – будемо розповідати у наступних публікаціях.

ПАМ’ЯТНИКИ ГЕРОЯМ НА КЛАДОВИЩАХ. Володимир Шматько наголосив на тому, що будівництво пам’ятників усім загиблим Героям із Чортківської громади відбуватиметься за кошти бюджету громади. Окрім того, міський голова разом із родичами загиблих зійшлись на думці, що всі пам’ятники повинні бути одного зразка. Міська рада скористається послугами досвідчених архітекторів для розроблення концепції пам’ятника, яка буде затверджена лише після погодження із родинами Героїв.

ДІТЯМ – ВІДПОЧИНОК. Міський голова анонсував, що відразу декілька міст-побратимів Чорткова, зокрема швецька Карлскруна, німецький Бад-Зоден-Зальмюнстер, латвійське Талсі, французькі Канни (не є містом-побратимом) та Безьє – виявили готовність влітку прийняти дітей загиблих Героїв Чортківської громади на відпочинок абсолютно безкоштовно.

ДОПОМОГА БАТЬКАМ ГЕРОЇВ. Також Володимир Шматько зазначив, що із бюджету громади готові оплачувати путівки на санаторне лікування чи реабілітацію батькам загиблих захисників України із нашої громади.

Допомога сім’ям загиблих Героїв, які за нашу з вами незалежність віддали найцінніше, що мали – життя, – це питання честі як для держави, так і для місцевого самоврядування. Пам’ятаймо подвиг кожного Героя!..

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту