Чортків online

ЩЕ ОДНЕ ОСББ ЧОРТКОВА МОЖЕ СТАТИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИМ

Жителі ще одного ОСББ у Чорткові виявили бажання термомодернізувати свій будинок та дізнатись, яким чином це можна зробити. Йдеться про багатоповерхівку по вул. Тараса Шевченка, 30, що знаходиться фактично на площі Героїв Євромайдану. Через це вчора, 23 березня, на зустріч із жителями будинку завітав голова Чортківської громади Володимир Шматько разом із керівниками кількох структурних підрозділів міської ради.
 
Голова громади розповів жителям ОСББ «Мрія» про можливість скористатись програмою «Енергодім» від Фонду енергоефективності. Згідно з нею, Фонд відшкодовує 50% вартості робіт по термомодернізації! Решту – збиратимуть жителі будинку, допомога також буде із бюджету громади.
 
Як приклад – ОСББ, що по вул. Коновальця, 2 – вже повністю відремонтували будинок, користуючись цією програмою. Загальна сума ремонту та утеплення склала 3 млн 740 тис. грн, з яких 70% (тоді були такі умови співфінансування) оплатила держава. Такою ж програмою зараз користується будинок по вул. Незалежності, 86 – середня дев’ятиповерхівка, де найближчим часом вже почнуться ремонтні роботи.
 
«Правильне утеплення будинку зменшить ваші платіжки за тепло на 40%! Це справді унікальна можливість для вашого будинку і я сподіваюсь, що ви нею скористаєтесь. А ми, як місцева влада, будемо вам сприяти та допомагати на всіх етапах термомодернізації. Фонд енергоефективності відшкодовує половину вартості робіт, частково допоможемо із бюджету громади, частину зберете ви, мешканці будинку, разом із підприємцями, котрі мають бізнес у цій будівлі. І разом ми досягнемо головного – будинок буде не лише енергоефективним, а й стане окрасою центральної частини міста», – зауважив Володимир Шматько.
 
Спершу необхідно розробити проектно-кошторисну документацію на проведення ремонтних робіт та встановити їхню точну вартість. А вже після завершення усіх «паперових» нюансів можуть розпочинатись роботи з термомодернізації. Якщо жителі ОСББ таки наважаться на ремонт будинку та оперативно займуться документацією, завершити ремонтні роботи реально ще у цьому році.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту