Чортків online

РЕЗУЛЬТАТ МІЖНАРОДНОГО ПАРТНЕРСТВА: ДІТИ ВОЇНІВ ІЗ ЧОРТКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ БЕЗКОШТОВНО ВІДПОЧИВАТИМУТЬ У ЄВРОПІ ВЛІТКУ

 
Найбільша цінність міжнародного партнерства Чортківської міської ради, співпраці із європейськими містами-побратимами полягає не лише в можливості отримати гуманітарну допомогу чи якісь інші матеріальні речі для українських військових, вимушених переселенців, критичної інфраструктури тощо. Вся суть – в обміні досвідом, у пізнанні українцями європейців та європейцями українців, в інтеграції українців до цивілізованої світової спільноти.
Чортківська міська рада зверталась із відповідними листами до муніципалітетів міст-побратимів із проханням прийняти влітку на відпочинок дітей загиблих Героїв із нашої громади, а також дітей військовослужбовців, які зараз беруть участь в бойових діях проти московських окупантів.
Станом на сьогодні отримали позитивні відповіді від наступних європейських міст-побратимів: швецької Карлскруни, німецького Бад-Зоден-Зальмюнстера та французького Безьє. Також погодилось прийняти до себе на відпочинок дітей із Чортківської громади керівництво французького міста Канни, зважаючи на тісні партнерські відносини між Володимиром Шматьком та очільником Канн Давідом Ліснаром.
Якщо детальніше, то:
✅ Карлскруна готова прийняти 42 дитини віком 7-14 років.
✅ Бад-Зоден-Зальмюнстер готовий прийняти 20-30 дітей віком 10-15 років.
✅ Канни готові прийняти 30 дітей віком 10-15 років (3 дитини – 16 років, 15 дітей – 15 років, 10 дітей – 14 років, 2 дитини – 13 років).
✅ Безьє готове прийняти 30 дітей віком 14-17 років.
Списки дітей формуватиме управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту