Чортків online

ЧОРТКІВ НАЛАГОДЖУЄ ПАРТНЕРСЬКІ ВІДНОСИНИ ІЗ КАНАДСЬКИМ МІСТОМ ВАЙТГОРС

 
Вчора, 30 березня, міський голова Чорткова Володимир Шматько у форматі Zoom-конференції провів першу зустріч із представниками канадського міста Вайтгорс, зокрема із його очільницею Лаурою Кеботт. Під час бесіди обговорили налагодження партнерських відносин між муніципалітетами, ймовірне написання спільних заявок на міжнародні фонди і гранти, а також співпрацю у всіх можливих сферах.
«Хочу подякувати всьому канадському народу, уряду, органам місцевого самоврядування за те, що Канада з моменту відновлення нашої незалежності у 1991 році ви завжди були поруч із Україною.
Налагодженням партнерських відносин із вами ми хочемо ще більше відкрити для канадійців нашу культуру, ментальність, натомість дізнаватись більше про вас. Коли буде якісне горизонтальне спілкування між українцями та жителями країн цивілізованого світу – тоді швидше відбуватиметься інтеграція України до світової спільноти. Це допоможе збудувати високу ментальну стіну між нам та московитами.
Ми готові до співпраці абсолютно у всіх сферах: культурі, освіті, бізнесі тощо. Готові працювати над написанням спільних проектів, грантових заявок, від яких користь буде двостороння – як для нашого муніципалітету, така і для вашого», – зауважив Володимир Шматько.
«Канада, зокрема і Вайтгорс підтримує Україну у цій важкій боротьбі! Ми підняли український прапор над будівлею міської ради, проводили різноманітні просвітницькі заходи в підтримку України, співпрацюємо із «Громадою підтримки українців».
До слова, я читала про Чортків, виявляється у нас багато спільного. Вайтгорс, як і Чортків, – невеличке, затишне, зелене місто, що розташоване у мальовничій місцевості. Ми теж активно працюємо над зменшенням шкідливих викидів у місті, над зменшенням впливу кліматичних змін тощо.
Ми, у свою чергу, теж відкриті до співпраці: готові слухати різноманітні пропозиції від вас, будемо допомагати вам і від імені міської ради, і від жителів Вайтгорса, бажаємо обмінюватись найкращими практиками у різних сферах, навчатись та розвиватись», – своїми думками щодо подальшої співпраці поділилась і очільниця Вайтгорса Лаура Кеббот.
Ця зустріч – це лише перший крок до, сподіваємось, чергової вдалої сторінки спільної історії між Україною та Канадою, між українцями та канадійцями.
Дякуємо за відкритість та підтримку, Whitehorse City Council❤️
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту