Чортків online

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ПРОДОВЖУЄ ЗАЛУЧАТИ КОШТИ МІЖНАРОДНИХ ПАРТНЕРІВ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ЖИТЛА ДЛЯ ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

 
Український фонд соціальних інвестицій за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччини та німецького банку розвитку KfW шукають приміщенні в Україні, які можна було би відреконструювати під житло для людей, які змушені були покинути свої домівки через воєнну агресію російської федерації. Один із об’єктів, котрі розглядають, – приміщення Чортківської центральної міської лікарні у смт Заводське.
На першому поверсі там зараз розміщена амбулаторія Заводського, а також благодійний фонд «Карітас». Частину приміщення «Карітасу» віддала Чортківська міська рада в оренду на 5 років. Там зараз тривають ремонтні роботи за фінансової підтримки Austrian Development Cooperation, після завершення якого проживатимуть люди з числа ВПО.
Другий ж поверх наразі пустує. Саме це приміщення зацікавило представників проекту. Там потенційно можуть проживати українці, які змушені були через воєнні дії покинути свої домівки, та переїхали до Чортківської і Заводської громад.
Керівництво Чортківської громади провело зустріч із представниками проекту безпосередньо у приміщенні, котре їх зацікавило. Володимир Шматько розповів про свою позицію, зауваживши, що команда міської ради працює над тим, щоб якомога більше українців, котрі не мають куди повертатись, залишались жити саме у Чортківській громаді, а не виїжджали закордон. Тому постійно тривають пошуки проектів, готуються грантові заявки для будівництва житла для людей зі сходу та півдня України, які через війну втратили все.
Отож, представники проекту спершу визначатимуть технічний стан будівлі – від покрівлі до підвалу. На основі побаченого експерт оцінюватиме приміщення на відповідність вимогам проекту, складатиме звіт, на підставі якого прийматимуть кінцеве рішення. Окрім того, вивчатимуть документальні аспекти даної будівлі.
Проектом передбачено реконструкцію приміщення під окремі квартири для людей, які змушені були через війну покинути свій дім. Окрім ремонту, впроваджуватимуться енергоефективні заходи.
Якщо дане приміщення після всіх консультацій таки задовольнить представників проекту та німецьких донорів, розпочнеться виготовлення проектно-кошторисної документації, після чого – власне ремонтні роботи. Про подальший перебіг цієї історії читайте згодом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту