Чортків online

У ЧОРТКОВІ ЗАПРАЦЮВАЛА ПЕРША СТАНЦІЯ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ПОВІТРЯ ТА ПЕРША ГРОМАДСЬКА СТАНЦІЯ З ВИМІРЮВАННЯМ РАДІАЦІЙНОГО ФОНУ В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 
Окрім вимірювання радіаційного фону, обладнання визначатиме концентрації у повітрі таких забруднюючих речовин, як чадний газ (СО), діоксид азоту (NO2), аміак та найбільш небезпечний пил РМ2.5 та РМ10. Також фіксуватимуться метеорологічні показники – температура, атмосферний тиск та вологість повітря.
Зараз станція у тестовому режимі здійснює оповіщення в режимі реального часу та згодом передаватиме дані на сайт мережі «EcoCity», які можна буде переглянути. Також з часом побачити дані можна буде побачити і на офіційному сайті Чортківської міської ради.
Це стало можливим завдяки співпраці «КП АМЕР Чортківcької громади» з громадською організацією «Фрі Ардуіно» (яка координує найбільшу Українську мережу громадського моніторингу якості повітря «Ecocity») та програмою «Чисте повітря для України» (яку реалізує чеська громадська організація Arnika за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках програми Transition).
Станції виготовляють за підтримки чеського народу, адже цього року у Чехії стартувала фандрайзингова кампанія «100 станцій для України», у рамках якої збирають кошти для виготовлення нових станцій моніторингу та взамін знищених російськими окупантами, а також для розширення точок контролю радіації.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту