Чортків online

  До уваги власників автотранспорту!

 

  Виконавчий комітет Чортківської міської ради (організатор конкурсу) оголошує конкурс на визначення автомобільного перевізника для перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що проходять в межах Чортківської міської територіальної громади.

Перелік

об’єктів конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті  загального користування

 

Автобусний маршрут в режимі маршрутного таксі

 

№ з\п

 

 

 

 

 

№ маршруту

Назва маршруту

Довжина маршруту (км)

Прямий/Зворотній напрямок

Кількість автобусів необхідних для обслуговування маршруту

Кількість автобусів необхідних для обслуговування маршруту (з врах. резерву 10%)

Клас автобуса

1

№11

СЕ Борднетце – М’ясокомбінат   

12.7/8.9

1

2

А,II

2

№12

Центр – Переходи

9.9/14.6

1

2

А, II

         Умови організації та проведення конкурсу наведено нижче.

         Додаткову інформацію можна отримати за тел. (03552) 2-06-35. 

         Документи на конкурс приймаються до 05 червня 2023року за адресою: Тернопільська область, м. Чортків, вул. Т.Шевченка, 21, управління комунального господарства Чортківської міської ради.

         Конкурс відбудеться 19 червня 2023 року  о 11:00 год. у приміщенні Чортківської міської ради (Тернопільська область, м. Чортків, вул. Т.Шевченка,21).

УМОВИ

проведення конкурсу з перевезення пасажирів

на автобусних маршрутах загального користування на території Чортківської міської територіальної громади

 

  1. Загальна частина

1.1. Умови проведення конкурсу на визначення автомобільних перевізників з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Чортківської міської територіальної громади (міські та приміські маршрути) (далі – Умови) розроблені відповідно до Закону України від 21.05.1997р. №280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 23.02.2006р. № 3492-IV «Про автомобільний транспорт», постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008р. №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автомобільному маршруті загального користування» (із змінами та доповненнями) (далі-Постанова), інших нормативно-правових актів України.

1.2. Організатором проведення конкурсу на визначення автомобільних перевізників з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Чортківської міської територіальної громади (далі – Конкурс) є Управління комунального господарства Чортківської міської ради (далі – Організатор).

1.3. Об’єктом Конкурсу є маршрут (кілька маршрутів) міського або приміського автобусного сполучення згідно з лотами.

1.4. Метою визначення автомобільного перевізника на конкурсних засадах є необхідність якісного покращення роботи автомобільних перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів на території Чортківської міської територіальної громади, оновлення парку автобусів на маршрутах, створення єдиної системи громадського транспорту на території Чортківської міської територіальної громади, забезпечення ефективного контролю за роботою автомобільних перевізників, виконання державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

1.5. Умови проведення Конкурсу є обов’язковими для конкурсного комітету та його учасників.

  1. Основні умови участі в Конкурсі

2.1. У Конкурсі можуть брати участь автомобільні перевізники, що відповідають його Умовам.

2.2. Обов’язковими умовами для участі в Конкурсі є:

2.2.1. Відповідність вимогам до автомобільних перевізників, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт».

2.2.2. Наявність у претендента достатньої кількості транспортних засобів відповідного класу для роботи на маршруті (кількох маршрутах) згідно з лотом, на який подається пропозиція, яка визначається як кількість автобусів, необхідних для виконання перевезень на маршруті, та кількість резервних транспортних засобів, яка становить не менше 10 відсотків від загальної кількості, а також до 50% загальної кількості автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування особами інвалідністю по зору, слуху та з порушенням опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

2.2.3. Для роботи на маршрутах загального користування, на яких передбачено використання автобусів великого класу, транспортні засоби мають відповідати таким вимогам:

– є новими, або бувшими у використанні, але технічно справні;

– мають сучасний дизайн;

– рік виготовлення транспортних засобів не пізніше 2007 року;

– мають понад 22 місця для сидіння крім водія;

– до 50% мають бути низько підлогові та пристосовані до перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

2.2.4. Для роботи на маршрутах загального користування, на яких передбачено використання автобусів малого класу, транспортні засоби мають відповідати наступним вимогам:

– є новими, або бувшими у використанні, але технічно справні;

– мають сучасний дизайн;

– рік виготовлення транспортних засобів не пізніше 2007 року;

– мають не більше 22 місць для сидіння крім водія;

– до 50% мають бути низько підлогові та пристосовані до перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

2.2.5. Рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

2.2.6. У разі відсутності в перевізника-претендента автобусів, що відповідають умовам Конкурсу, визначеним у пунктах 2.2.3, 2.2.4 цих Умов, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у Конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті з аналогічною чисельністю пасажиромісць, а також інвестиційний проєкт-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів згідно з вимогами пунктів 2.2.3, 2.2.4 цих Умов впродовж одного року з моменту підписання договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чортківської міської територіальної громади.

2.2.7. У разі відсутності перевізника-претендента, який має автобуси, що відповідають умовам Конкурсу, Конкурс проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на даному маршруті автобуси, що відповідають вимогам безпеки, але не відповідають умовам Конкурсу за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, з урахуванням поданих інвестиційних проєктів-зобов’язань щодо оновлення парку автобусів, які будуть повністю відповідати всім вимогам, впродовж строку дії договору (розбивкою заходів по роках) на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чортківської міської територіальної громади.

2.2.8. Якщо перевізник-претендент брав участь у Конкурсі і визнаний переможцем у кількох об’єктах Конкурсу, Організатор перевезень укладає договір окремо на кожний об’єкт Конкурсу. Строк дії договору, який укладається за результатами Конкурсу, становить від трьох до п’яти років.

2.2.9. Договір з переможцем Конкурсу у разі відсутності в нього автобусів, що відповідають умовам Конкурсу, Організатором перевезень укладається на один рік.

Строк дії договору може бути продовжено один раз на термін не більш ніж на три роки за рішенням Організатора перевезень за наявності заяви автомобільного перевізника-переможця Конкурсу. Зокрема в заяві перевізником зазначається інформація про підтверджене інвестування коштів на придбання більш нових та/або комфортабельних автобусів стосовно тих, які використовувалися автомобільним перевізником на об’єкті Конкурсу, а також за відсутності у зазначеного автомобільного перевізника, що здійснював перевезення за цим маршрутом протягом попереднього періоду, порушень умов укладеного попереднього договору, строк дії якого становить від трьох до п’яти років.

2.2.10. Автомобільний перевізник – переможець Конкурсу повинен самостійно забезпечувати перевезення.

2.3. Беручи участь у Конкурсі претенденти погоджуються на додаткові умови Конкурсу:

– надавати послуги з перевезення пасажирів у відповідності до вимог Закону України від 23.02.2006 р. № 3492-IV «Про автомобільний транспорт», рішень Чортківської міської ради та її виконавчого комітету, інших нормативно-правових актів України, а також договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Чортківської міської територіальної громади;

– забезпечити перевезення пільгових категорій громадян та учнів відповідно до законів України та рішень виконавчого комітету міської ради;

– впродовж 10 робочих днів з моменту підписання договору за власні кошти обладнати всі автобуси засобами gps-моніторингу, підключати їх до системи даного виконавця, забезпечувати належну експлуатацію та постійну роботу встановлених засобів gps-моніторингу, а також ремонт, модернізацію та заміну; передавати усі майнові та немайнові права на gps-дані про роботу автобусів, отримані в результаті надання послуг з перевезення пасажирів Замовнику.

– впродовж 10 робочих днів з моменту визначення виконавчим комітетом міської ради порядку виконання послуг з впровадження та функціонування системи електронного квитка на території Чортківської міської територіальної громади, укласти угоду з даним виконавцем та впродовж місяця за власні кошти обладнати всі автобуси електронними компостерами (валідаторами) та іншим обладнанням для забезпечення функціонування системи електронного квитка, а також забезпечувати належну експлуатацію та постійну роботу встановленого обладнання, а також його ремонт, модернізацію та заміну;

– на умови, запропоновані виконавцем послуг з впровадження та функціонування системи електронного квитка на території Чортківської міської територіальної громади, зокрема, щодо відрахування комісійної винагороди виконавцю послуг, реалізації квитків на зупинках, отримання оплати та розрахунків від перевезення пасажирів з електронними одно- та багаторазовими квитками, проїзними квитками тощо;

– впродовж місяця з моменту визначення Організатором взірця спеціального одягу для водіїв громадського транспорту на території Чортківської міської територіальної громади, за власні кошти забезпечити всіх водіїв достатньою кількістю комплектів даної форми (не менше, ніж по два); забезпечувати роботу водіїв виключно в спеціальному одязі відповідно до сезону, періодично оновлювати його в зв’язку зі зносом, сезонністю тощо;

– не пізніше, ніж за 10 робочих днів до початку роботи на маршруті відповідно до договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Чортківської міської територіальної громади, обладнати за власні кошти всі автобуси інформаційними трафаретами визначеного Організатором взірця, а також забезпечити відповідно до вимог їх підсвітку, належну експлуатацію, оновлення, заміну тощо;

– забезпечити офіційне працевлаштування всіх водіїв, умови їх праці та відпочинку згідно з вимогами законодавства, проведення щоденного медичного контролю стану здоров’я водіїв, виготовлення для всіх водіїв ідентифікаторів визначеного Організатором взірця, які є обов’язковими при роботі водія на маршруті;

– на застосування до них в разі порушення ними умов Договору та інших нормативно-правових актів, що регламентують організацію перевезень автомобільним транспортом загального користування штрафних санкцій та припинення договору в односторонньому порядку в порядку, визначеному Договором на перевезення пасажирів;

– на обгрунтовану вимогу Організатора припинити виконання договору при зміні в маршрутній сітці Чортківської міської територіальної громади, затвердженої виконавчим комітетом міської ради, при умові, що маршрут, який обслуговується не зазначено в переліку маршрутів.

2.4. Умови, визначені в пункті 2.3 є істотними умовами договору з переможцями Конкурсу.

  1. Порядок проведення Конкурсу та визначення переможця
    • Для проведення Конкурсу виконавчий комітет міської ради утворює конкурсний комітет.
    • Персональний склад конкурсного комітету затверджується виконавчим комітетом міської ради.
    • Конкурсний комітет не пізніше, ніж за 30 календарних днів до початку Конкурсу публікує в засобах масової інформації та розміщує на вебпорталі Чортківської міської ради оголошення про Конкурс, яке повинно містити таку інформацію:

1) найменування Організатора;

2) порядковий номер та основні характеристики кожного об’єкта Конкурсу:

– номер маршруту;

– найменування кінцевих зупинок;

– кількість оборотних рейсів або кількість автобусів для забезпечення перевезень;

– режим руху та інтервал, особливості періодичності виконання перевезень;

3) умови Конкурсу;

4) порядок одержання необхідної інформації про об’єкт Конкурсу;

5) кінцевий строк прийняття документів для участі в Конкурсі;

6) найменування організації, режим її роботи та адреса, за якою подаються документи для участі в Конкурсі;

7) місце та дата одержання бланків документів для участі в Конкурсі;

8) місце, дата та час початку проведення засідання конкурсного комітету;

9) розмір плати за участь у Конкурсі, якщо така плата здійснюється;

10) телефон для довідок (електронна адреса або адреса вебпорталу) з питань проведення Конкурсу.

3.6.1. Нотаріально  завірену  копію  ліцензії  на  право  надання послуг   з   перевезень   пасажирів   (може  подаватися  в  одному примірнику,  якщо  перевізник-претендент  бере  участь  у  кількох конкурсах, які проводяться на одному засіданні) та/або витяг з державного рєєстру та копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

3.6.2. Перелік   транспортних   засобів,  які  пропонуються  до використання   на  автобусному маршруті, із зазначенням марки, моделі,  пасажиромісткості  (з відміткою “з місцем водія/без місця водія”), РIN-коду транспортного засобу, державного номерного знаку, року випуску транспортного засобу.

3.6.3. Копії свідоцтв про  реєстрацію  транспортних  засобів  або тимчасових  реєстраційних  талонів  автобусів,  що пропонуються до використання на маршруті. В разі відсутності в свідоцтві про реєстрацію транспортних засобів інформації про рівень екологічних норм, подавати копії сертифікатів відповідності та екологічності.

3.6.4. Копію документа, що підтверджує проведення процедури санації (за умови проведення санації).

3.6.5. Перелік транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими  фізичними  можливостями, які пропонуються  для  роботи  на  автобусному  маршруті, або письмова інформація  про  їх відсутність.

3.6.6. Анкету про участь у Конкурсі встановленого зразка.

3.6.7. Відомості про додаткові умови обслуговування маршруту, список водіїв перевізника-претендента із зазначенням числа, місяця та року їх народження та зобов’язання щодо забезпечення можливості оплати проїзду з використанням електронного квитка в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

3.6.8. Інвестиційний проєкт-зобов’язання (у разі відсутності в перевізника-претендента автобусів, що відповідають умовам Конкурсу, визначеним у пунктах 2.2.3, 2.2.4 цих Умов, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у Конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті з аналогічною чисельністю пасажиромісць, а також інвестиційний проєкт-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів відповідно до вимог пунктів 2.2.3, 2.2.4, 2.2.5 цих Умов впродовж одного року з моменту підписання договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування).

3.6.9.Документ, що підтверджує внесення плати за участь, якщо така береться у Конкурсі.

3.6.10. Перевірку поданих документів на відповідність обов’язковим і додатковим (за наявності) умовам Конкурсу та наявності усіх передбачених документів, проводить конкурсний комітет.

3.6.11. Документи, подані перевізником-претендентом для участі в Конкурсі, пронумеровуються, прошнуровуються, підписуються перевізником або уповноваженою особою перевізника із зазначенням кількості сторінок цифрами і словами.

3.6.12. Документи для участі в конкурсі подаються перевізником-претендентом у двох закритих конвертах. Конверт з позначкою «№ 1», який містить документи для участі в конкурсі, відкривається наступного дня після закінчення строку їх прийняття. Конверт з позначкою «№ 2», який містить документи з інформацією про те, на який об’єкт конкурсу подає документи перевізник-претендент, відкривається під час засідання конкурсного комітету.

3.6.13. У разі подання перевізником-претендентом документів для участі у кількох лотах Конкурсу, що проводяться на одному засіданні, ним робиться однакова відмітка на конвертах № 1 і № 2, які стосуються одного і того ж Конкурсу, що дасть змогу визначити приналежність їх одне одному.

3.6.14. Конкурсні пропозиції реєструються конкурсною комісією в журналі обліку.

3.6.15. Конверти з конкурсними пропозиціями, що надійшли після закінчення строку їх надання, не розкриваються і повертаються учасникам Конкурсу без реєстрації.

3.6.16. Участь у Конкурсі з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування для перевізників-претендентів є безкоштовною.

          3.8.1. Подав до участі в Конкурсі неналежним чином оформлені документи чи не в повному обсязі, а також такі, що містять недостовірну інформацію.

         3.8.2. Визнаний банкрутом або щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство (за винятком того, стосовно якого проводиться процедура санації), або який перебуває у стадії ліквідації.

3.8.3. Пропонує для використання на маршруті автобуси, переобладнані з вантажних автомобілів та/або не відповідає вимогам статті 34 Закону України про автомобільний транспорт.

         3.8.4. Не має достатньої кількості транспортних засобів для виконання перевезень, затвердженої обов’язковими умовами Конкурсу, та перевезень, які повинні виконуватися відповідно до чинних договорів (дозволів). Достатня кількість транспортних засобів визначається як кількість автобусів, необхідних для виконання перевезень, та кількість резервних транспортних засобів, яка становить 10 % необхідної кількості автобусів для виконання перевезень.

         3.8.5. Має несплачені штрафні санкції, накладені Укртрансбезпекою, або водії якого мають несплачені штрафи, накладені відповідно до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неоскаржені у судовому порядку (що були накладені не пізніше, ніж за 20 днів до дати проведення конкурсу).

        3.8.6. Подав конкурсну пропозицію, що не відповідає обов’язковим та додатковим умовам Конкурсу, крім випадків, передбачених частиною третьою статті 44 Закону України «Про автомобільний транспорт».

        3.8.7. Подав до участі в Конкурсі більшу кількість автобусів, ніж це передбачено умовами Конкурсу.

3.8.8. Не надав зобов’язання щодо забезпечення можливості оплати проїзду з використанням електронного квитка, в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду.

3.16. Під час проведення Конкурсу запрошуються перевізники-претенденти, у присутності яких оголошуються конкурсні пропозиції. Перевізникам-претендентам надається право на обґрунтування запропонованих ними конкурсних пропозицій. Під час проведення Конкурсу додаткові пропозиції від претендентів не приймаються.

Рішення  про результати Конкурсу приймається конкурсним комітетом на закритому засіданні в присутності не менш як половини його складу (в тому числі голови конкурсного комітету або його заступника) простою більшістю голосів.

3.17 У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого, а за його відсутності – голос заступника голови конкурсного комітету.

3.18 Рішення про результати Конкурсу оформляється протоколом, який підписується головуючим, секретарем та присутніми членами конкурсного комітету впродовж п’яти робочих днів з дня засідання конкурсного комітету.

3.19 Під час проведення засідання конкурсного комітету здійснюється аудіозапис. Інформація про проведення Конкурсу (протокол) та аудіоматеріали засідання зберігаються в організатора впродовж 5 років з дня проведення засідання конкурсного комітету.

3.20 Рішення щодо визначення переможця конкурсу приймається виконавчим комітетом міської ради впродовж 10 робочих днів з дня надходження протоколу конкурсного комітету. Таке рішення виконавчого комітету та протокол засідання конкурсного комітету опубліковується на офіційному вебпорталі впродовж 5 робочих днів з дня прийняття рішення виконавчим комітетом.

3.21 За наявності підстав вважати рішення конкурсного комітету про результати Конкурсу такими, що прийняті з порушенням законодавства, приймається обґрунтоване рішення із зазначенням змісту порушень про скасування рішення конкурсного комітету щодо результатів Конкурсу або скасування свого рішення, як за окремими об’єктами Конкурсу, так і в цілому всього Конкурсу.

3.22 У разі письмової відмови перевізника-претендента, який став переможцем Конкурсу, від укладення з Організатором договору такий договір укладається з перевізником-претендентом, який посів друге місце. У разі відсутності перевізника-претендента, який посів друге місце, маршрут включається до об’єкта іншого Конкурсу.

3.23 Договір з переможцем Конкурсу Організатор укладає на строк, визначений пунктами 2.2.8 і 2.2.9 даних Умов.

3.24 Договір може бути достроково розірвано (анульовано) Організатором перевезень в частині відносин щодо обслуговування усього (усіх) маршруту (маршрутів) та/або виконання окремих рейсів з підстав, визначених законодавством та умовами затвердженого договору.

3.25 Скарги за результатами Конкурсу можуть подаватися впродовж 10 днів з дати його проведення та розглядатися Організатором впродовж 30 днів з дня надходження скарги від перевізника-претендента. Неврегульовані Організатором спори розв’язуються в установленому порядку. Скарги, що надійшли з порушенням установленого строку, не розглядаються.

3.26 Надання інформації про об’єкт Конкурсу, видача документів для участі в конкурсі проводиться Організатором перевезень.

 

 

 

 

 

 

Рубрики: Оголошення

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту