Чортків online

ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ: ЩО ТАКЕ І ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ?

 
Зараз у Чорткові триває реалізація великого проекту зі створення житла для українців, котрі через війну змушені були покинути свої домівки та знайшли прихисток у нашій громаді. Реконструкція колишнього приміщення (вартість 1 млн 960 тис. євро, грантові кошти) гуртожитку Чортківської гімназії ім. Р. Ільяшенка №3 триває, тож вже невдовзі близько півтори сотні людей отримають можливість проживати у новеньких смарт-квартирах. Та це ще не все!..
У рамках одного проекту планується реалізувати ще інший, покликаний дати роботу тим, хто готовий опанувати нову справу та працювати. Йдеться про проект «Покращення надання соціальних послуг для вразливих категорій населення, в тому числі ВПО. Створення «ЦЕНТРу соціального обслуговування в м. Чортків».
Проект покликаний покращити сферу обслуговування у громаді та забезпечити мешканців – представників вразливий категорій, у тому числі вимушених переселенців та людей, що опинились у складних життєвих обставинах, якісними соціальними послугами за пільговою вартістю через створення «Центру соціального обслуговування». При центрі функціонуватиме «Перукарня», «Ательє з ремонту одягу», «Майстерня з ремонту взуття».
Які завдання покликаний вирішити «Центр соціального обслуговування»:
• створити можливість отримувати пільгові послуги/покращити сферу обслуговування для мешканців вразливих груп та ВПО в Чортківській громаді;
• створити додаткові робочі місця для ВПО з можливістю організації їхнього навчання/стажування/перепідготовки тощо;
• посилити соціальну згуртованість мешканців завдяки комплексному підходу з покращенням інтеграційних процесів внутрішньо переміщених осіб у життя громади через створення додаткових комунікаційних майданчиків;
• забезпечувати на постійній основі потенційну витривалість та економічну стійкість громади через сприяння розвитку підприємництва/самозайнятості;
• підтримувати сприятливий психологічний клімат всередині громади у складних умовах викликів сьогодення тощо.
На шляху до реалізації проекту днями відбулось обговорення потенційної співпраці Чортківської міської ради з директором Тернопільського обласного центру зайнятості Василем Олещуком та в.о. директора Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості Михайлом Гнатишиним.
Планується проведення тренінгів для представників ВПО (в т.ч. сімей, що опинились у складних життєвих обставинах) з метою визначення професійних нахилів та навичок, професійної спрямованості та направлення на навчання/перепідготовчі курси з професій «Перукар», «Швачка», «Взуттєвик з ремонту взуття».
Зауважимо також, що проект не завершиться відкриттям перукарні, ательє з ремонту одягу та майстернею з ремонту взуття. У планах ще – пральна кімната, ігрова, масажний кабінет, комунікаційний простір тощо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту