Чортків online

ПРЕДСТАВНИКИ ООН ВІДВІДАЛИ ЧОРТКІВ ТА ОГЛЯНУЛИ БУДІВНИЦТВО СМАРТ-КВАРТИР ДЛЯ ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

 
У Чорткові гостювали поважні гості – очільник львівського хабу УГКС ООН Джозеф Кроулі, координатор кластеру з питань житла у західному регіоні Максим Ваховський та спеціалістка з питань координації УКГС ООН Дар’я Волкова. Гості познайомились із міським головою Володимиром Шматьком, командою міської ради, дізнались про виклики, із якими зіткнулась громада через війну та про кроки, які робить керівництво громади задля допомоги українцям, які внаслідок бойових дій втратили все.
Чортківська громада від початку повномасштабного вторгнення стала домом для багатьох людей із півночі, півдня та сходу України, які змушені були втікати від війни. Місцеві люди безкоштовно приймали своїх співвітчизників у власних домівках, волонтери допомагали із продуктами. Чортківська міська рада протягом довгих місяців була своєрідним хабом, звідки відбувалась уся координація та допомога.
Володимир Шматько наголосив на тому, що громада робить все можливе, аби втримати українців, котрі приїхали до нас із інших регіонів країни. Всього за час повномасштабного вторгнення Чортківська громада на деякий час стала прилистком для понад шести тисяч людей, більше 2800 українців досі залишаються тут жити, працювати. Левова частина із них вирішила для себе назавжди залишитись у Чорткові. Саме для таких людей у місті зараз реалізовується великий проект – будівництво смарт-квартир у приміщенні колишнього гуртожитку Чортківської гімназії №3 ім. Р. Ільяшенка.
Гостям розповіли, що даний проект реалізується за підтримки НЕФКО в якості виконавчої організації в рамках Інвестиційної платформи сусідства («NIP»), для Програми дій «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення ВПО в Україні». Чортківська громада виграла грант на суму 1 млн 960 тис. євро.
Іноземні партнери мали можливість особисто оглянути перебіг ремонтних робіт, побачене їх вразило. Тому щиро сподіваємось, що співпраця Чортківської міської ради і ООН буде ефективною та приноситиме користь людям!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту