Чортків online

«єВідновлення» В ДІЇ: ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВКУ ПРО РЕМОНТ ПОШКОДЖЕНОГО ЧЕРЕЗ ВІЙНУ ЖИТЛА У ЗАСТОСУНКУ

 
єВідновлення — це грошова допомога від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії. Максимальна сума — 200 тис. грн. Відправити заяву про отримання виплати можна в застосунку Дія.
Кошти нараховуються, якщо житло:
• пошкоджене через напад росії після 24 лютого 2022 року
• підлягає відновленню
• розміщене на неокупованій території
• не було повністю відремонтоване самостійно
На що можна витратити виплату❓
На будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми єВідновлення.
Як отримати допомогу❓
• Повідомте про пошкоджене майно в застосунку Дія. Якщо робили це раніше, повторно не потрібно
• Відкрийте рахунок єВідновлення
• Заповніть заяву через застосунок Дія
Далі з вами зв’яжеться спеціальна комісія, щоб домовитись про огляд житла. Це потрібно, щоб встановити збитки та розрахувати суму виплат. Після огляду Дія сповістить про рішення комісії.
❗️Наголосимо, що подавати заявку про ремонт пошкодженого через війну майна через програму «єВідновлення» можна лише у тому випадку, ЯКЩО МАЙНО ДОСІ НЕ ВІДНОВЛЕНО. На вже відновлені об’єкти програма не діє.
Виходячи із вищенаведеного, на виконання постанов КМУ від 19.04.22 №473 та від 21.04.2023 №381, а також протоколу наради при начальникові Тернопільсьної ОВА від 24.05.2023 №5, рішенням виконавчого комітету міської ради від 17.05.2023 №120 створено комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.
До складу комісії увійшли представники Чортківської міської ради, Чортківського районного управління ГУ ДСНС, Чортківського районного відділу поліції (за згодою), представник БО БФ «Покрова Чортків».
Перше засідання комісії відбулось ще 29 травня, на якому розглядали перші 9 заявок про пошкоджене житло. Комісія вже виїжджала на місце, обстежувала пошкоджені об’єкти, фіксувала все, складала акти обстеження. Як повідомляли вище, про рішення комісії прийде сповіщення у застосунку Дія.
На зображенні може бути: 6 людей та текст
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту