Чортків online

ЧОРТКІВСЬКУ МИСТЕЦЬКУ ШКОЛУ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ НА ЧЕСТЬ ВАСИЛЯ МАРМУСА

 
На черговому засіданні сесії Чортківської міської ради депутати підтримали перейменування Чортківської мистецької школи на Чортківську мистецьку музичну школу імені Василя Мармуса. Тепер школа назавжди носитиме ім’я почесного жителя громади, Героя, що загинув у боях за Україну…
Василь змалку любив Україну та знав ціну нашої Незалежності, адже виріс у знаній в наших краях патріотичній сім’ї. Його батько – Володимир Мармус – відомий громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольних змагань, член легендарної «Росохацької групи», яка в ніч на 22 січня 1973 року вивісила у Чорткові українські прапори. За це його засудили до 6 років позбавленні волі у колонії суворого режиму з наступним засланням на 5 років.
Всі, хто знав Василя, в один голос скажуть, що позитивнішої та кращої людини за нього годі шукати. Він завжди з азартом брався за нові справи та все доводив до кінця. Коли почалась війна, не зміг залишатись осторонь та пішов служити добровольцем. Воював у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України, під позивним псевдонімом «Музикант». Загинув 11 вересня 2022 року на Харківщині.
Василь був не тільки хорошою людиною, а й гарним музикантом: грав на багатьох інструментах, зокрема, акордеоні, бандурі, губній гармоніці, неперевершено грав на тромбоні.
На бандурі навчався грати саме у Чортківській музичній школі. Василя захоплювала гра на бандурі, бо цей інструмент доносить звуки кривавої битви, як клич славних козаків-запорожців у переможній битві… У душі він був козаком-кобзарем… Адже кобзарі були людьми виняткової моральної чистоти і громадянської гідності. І тому не дивно, що саме він міг поєднати в слові, музиці та співі особисте і з такою силою заявити почуття свого обов’язку перед батьківщиною…
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту