Чортків online

ВОЛОДИМИР ШМАТЬКО ІЗ КОМАНДОЮ ЗУСТРІВСЯ ІЗ ЖИТЕЛЯМИ СЕЛА РОСОХАЧ

 
Щорічні зустрічі керівництва Чортківської громади із жителями не лише міста, а й усіх сіл – стали вже хорошою традицією. Тож у п’ятницю ввечері, 9 червня, Володимир Шматько разом із командою приїхав до села Росохач.
Разом із активом села детально проаналізували доходи та видатки Росохача у 2022 році, обговорили проблемні питання та головне – плани на майбутнє.
Зазначимо, що доходи села (податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухомість, акцизний податок) у минулому році становили 4 млн 666 тис. грн, а видатки – 4 млн 418 тис. грн.
Говорячи мовою цифр, голова громади, користуючись нагодою, нагадав жителям Росохача, які роботи були виконані у 2022 році, над чим у селі працювали комунальні служби протягом року тощо. Також згадали про ремонт дороги від траси М-19 до села, який нещодавно завершився.
Володимир Шматько також неодноразово наголошував, що всі жителі села, а особливо підприємці, попри надзвичайно важкі часи, повинні чесно сплачувати подати та розуміти, що кожна гривня – це розвиток!.. А зміни починаються навіть із найменших кроків – для прикладу, купуючи алкоголь чи сигарети у селі, слід вимагати фіскальний чек, цим самим ви офіційно сплачуєте акцизний податок, частина якого йде на розвиток села.
Окремо детально обговорили тему освіти. І дошкільний навчальний заклад, і школа точно існуватимуть у Росохачі доти, доки у селі будуть діти. Більше того, вже цього року з бюджету громади планують витратити орієнтовно 1,4 млн грн на капітальний ремонт харчоблоку у місцевій школі. Також голова громади нагадав, що відповідно до освітньої реформи у Чортківській громаді всі школи стануть 9-річними гімназіями (І-ІІ ступені), а Чортківська гімназія ім. М. Шашкевича, школи №5 та №7 – ліцеями (І-ІІІ ступені).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту