Чортків online

ПРОФЕСІЙНО ТА ЯКІСНО: ЯК У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ РОЗВИВАЄТЬСЯ УРОЛОГІЯ

 
Понад рік у Чортківська центральна міська лікарня урологія є однією із тих галузей, що найбільш динамічно розвивається і яка працює на справді високому професійному рівні. Станом на сьогодні близько 90% проблем пацієнтів, що стосуються урології, вирішуються у стінах лікарні та не потребують звернень до інших медичних закладів України.
«Найчастіше лікуємо такі патології як сечокам’яна хвороба, аденома передміхурової залози, проблеми з сечовипусканням, запальні захворювання сечовидільної системи» – розповідає уролог Чортківської лікарні Володимир Максимишин.
Лікарі-урологи виконують оперативні втручання двох типів – ендоскопічні (ТУР простати) та відкриті (одномоментна аденомектомія). Обирають, що краще для пацієнта у конкретному випадку. За останні 7-8 місяців зробили близько 70 операцій на аденому передміхурової залози. «Фактично, ми розпочали такі операції із літа минулого року, спершу люди не до кінця вірили, що у Чортківській лікарні можна виконати якісно оперативні втручання такого роду, але зараз кількість звернень все збільшується і збільшується. З’являється все більша довіра від пацієнтів», – каже лікар.
Перші оперативні втручання молодий уролог Володимир Максимишин виконував разом із досвідченим лікарем із Києва, зараз оперує самотужки. Також суттєво підвищився рівень лікування урологічних проблем завдяки новому лікарю із Запоріжжя Олександру Бурназу, який переїхав до Чорткова. Він, у тому числі, виконує онкологічні операції, адже має великий досвід у цій сфері. Найчастіше до лікарів звертаються із раком нирки, сечового міхура, передміхурової залози. Виконують як радикальні операції, так і органозберігаючі.
У арсеналі лікарів-урологів є найсучасніше обладнання – і ендоскопічні стійки, і лазерний літотриптор, і біполярний резектоскоп, і комп’ютерний томограф (+ із контрастом).
До слова, у Чортківській центральній міській лікарні присутня і урологія дитячого віку, виконуються оперативні втручання з приводу фімозу, водянок, перекруту яєчок, кісти і т.д. Операцій таких близько 30 на рік.
Лікарі наголошують, що дуже часто чоловіки зволікають з візитом до уролога до останнього, але огляди у цього фахівця мають бути постійними, і відвідувати його потрібно як мінімум раз на рік, навіть якщо ви ні на що не скаржитеся.
Тож бережіть себе! А ми будемо і надалі дбати про ваше здоров’я!
 
На зображенні може бути: 1 особа
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту