Чортків online

У ЧОРТКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОЙШЛИ ДНІ ЕНЕРГІЇ

 
На виконання програми проекту ЕХСІТЕ (впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки), учасником якого є Чортківська громада, відповідно до Комплексної програми з енергоефективності та клімату на 2023-2025 роки з метою інформування і мотивації громадян до впровадження енергетичних і кліматичних заходів задля сталого розвитку у нашій громаді відбулось чимало тематичних подій з нагоди Днів енергії.
Зокрема заходи відбулись у низці дошкільних навчальних закладів Чорткова: №1, №7, №8, а також у гімназії та ДНЗ села Росохач.
Під час бесід, занять, дидактичних ігор дошкільнята засвоювали елементарні уявлення про електрику, електричний струм, важливе місце електрики у життя людини. Говорили про збереження електроенергії, про правила безпеки користування електроприладами, економне споживання води, сортування сміття. Переглядали мультиплікаційні відеоролики про корисні екологічно звички. Малювали малюнки на тему енергозбереження. Вихователі та вчителі проводили виховні години на теми «Енергозбереження: почне з себе!», «Бережіть енергію! Не паліть гроші!», «Як зберегти енергію», «Збережи енергію. Збережи Україну».
У рамках Днів енергії студенти Університету срібного віку відвідали каналізаційні очисні споруди Чорткова. Керівник водоканалу Віктор Гордієнко розповів про сучасні технології, які допомагають очищати каналізаційні стоки, про систему водопостачання міста, придатність води із кранів для вживання тощо.
Також у Чортківській міській раді організували чергову лекцію для відповідальних за енергоефективність будівель комунальної власності – шкіл, садочків, закладів культури і т.д. Присутні разом із енергоменеджеркою Яною Бондаренко обговорили підготовку до опалювального сезону в умовах воєнного стану, стан готовності опалювальних систем кожного із закладів та ділились досвідом, яким чином можна раціональніше використовувати енергоресурси.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту