Чортків online

14 жовтня – Всесвітній День хоспісної і паліативної допомоги!

 
Паліативна допомога являє собою допомогу людям, що зіткнулися з важким чи невиліковним захворюваннями, щоб покращити якість їхнього життя. В першу чергу це поєднання медичної, соціальної (побутової) та психологічної допомоги для важкохворих осіб, при якому використовується індивідуальний підхід для кожного підопічного, що спрямовані на полегшення фізичних, психологічних, духовних страждань і допомоги членам його сім’ї, іншим особам, що здійснюють за ним догляд.
З 2011 року в Благодійній службі милосердя «Карітас» Чортків функціонує паліативна служба, яка надає медичні та соціальні послуги на дому, забезпечуючи психологічну та духовну підтримку для паліативно хворих осіб. За даний період нам вдалося надати послуги паліативного догляду понад 1000 осіб, які потребували даної допомоги у догляді на дому, де наша команда, яка складалася із медичних лікарів, соціальних працівників, психологів та духівників, всі працювали і працюють над тим, щоб покращити якість життя людини, зменшити неприємні наслідки спричинених хворобою, що обмежують людину у повсякденному житті.
Усі підопічні проекту це важкохворі особи, з новоутвореннями, в тому числі доброякісними (онкологічні захворювання), хронічними серцево-судинними, неврологічними захворюваннями, цукровим діабетом, хронічними обструктивними захворюваннями легень тощо. Кожний з них потребував та потребує допомоги у паліативному догляді на дому, щоб забезпечити гідний рівень життя. Адже коли ми говоримо про «тяжке» захворювання, що обмежує життя – це коли зазвичай підопічний пересувається тільки в межах своє кімнати, квартири, але і часто, на превеликий жаль, тільки своїм ліжком. І бувають неодноразові випадки, що ці особи залишаються одинокими, або мають родичів, які не підтримують зв’язок із своїми хворими рідними і не допомагають їм, а залишають їх самими із своєю хворобою і наслідками від хвороби. Щоденні перев’язки, медичні маніпуляції, неспроможність приготувати собі їжу, вийти і закупити продукти чи ліки, прибрати у кімнаті, самостійно прийняти душ чи ванну, обрізати нігті чи просто вийти на прогулянку тощо.
І для цього функціонують паліативні служби, хоспіси та наша команда, щоб допомагати таким особам, не залишати їх віч-на-віч із хворобою, а бути підтримкою у найскладніший період у житті…
У разі питань паліативного догляду звертайтеся за номером телефону:
096 806 03 20 Медичний центр «Ветесда»
096 816 35 05 Марія
Нет описания фото.
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту