Чортків online

ЖІНОЦТВО ЧОРТКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОЛУЧИЛОСЯ ДО СВЯТКУВАННЯ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

 
7 грудня у нашій державі відзначають День української хустки. Головна традиція святкування полягає у тому, щоб сьогодні вдягнути українську хустку, зробити фото та поділитися ним у соціальних мережах. До цієї традиції долучилися працівниці Чортківської міської ради і довершили свій щоденний образ різнобарвною національною хустиною.
🌟До слова, започаткували свято у 2019 році з метою об’єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка.
Дівчата та жінки раніше носили хустку впродовж усього року. При цьому вона була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Хустка була ознакою соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Вона також свідчила і про рівень достатку родини, адже заможні жінки покривали голову хустками із дорогих тканин, бідні – із дешевших.
❤️Запрошуємо і вас долучитися до флешмобу «Зроби фото з хусткою»! Одягайте українську хустку, робіть фото та поширюйте його у соціальних мережах з хештегом #Берегине_моя_українська_хустко #УкраїнськаХустка.
Возможно, это изображение 8 человек и текст
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту