Чортків online

ПРО ЖИТТЯ, ПРО СІМ’Ю, ПРО ЛЮДЕЙ: СВІТ ПОБАЧИЛА КНИГА ПРО ЛЮБОМИРА БІЛИКА

 
Вчора, 19 грудня, у Чортківській міській раді презентували книгу «Розцвіли черешні в маминім саду…» – художньо-біографічний нарис, який розповідає про Любомира Степановича Білика, відкриваючи досі незнані широкому загалу грані цієї непересічної особистості. Книжка – це персональні замальовки буття, що не претендують на вичерпність, але відкривають людину, котра присвятила себе праці, родині, Вітчизні.
Головний редактор газети «Вільне життя» Петро Федоришин розповів про ініціативу колективу розповідати людям про загиблих Героїв російсько-української війни, їхні сім’ї, про волонтерів, про державотворчих людей тут, на місцях. Першим у цьому списку став Любомир Степанович Білик. Авторка книги – журналістка Уляна Безпалько, розповіла про те, як газетний нарис переріс в ідею про книгу: «Отримавши редакційне завдання написати нарис про Любомира Степановича, почавши спілкування, побачила, скільки назбирується цікавих епізодів з життя та зрозуміла, що це все неможливо вмістити у газетний допис. Кажу – вам потрібно спогади писати!.. Тоді й задумались над книгою. Насправді ця ідея завжди була на поверхні».
Із виходом у світ книги допомогли вірні давні друзі Любомира Білика – знані у нашому краї аграрії – Василь Вислоцький, Василь Градовий та Олег Войцишин. Саме вони профінансували перший наклад.
Любомир Степанович, взявши слово, щиро зізнався, що попри величезний досвід публічних виступів, він хвилюється: «Знаєте, хтось каже, що ця книга – як моя сповідь. Але сповідь – це коли ти, ніби, відкрито зізнаєшся про щось погане, про свої проступки. Ця ж книга – це про кроки, людей, про колективи, про те, що вдалось, а що ні. Розповів про сім’ю, про життя, про те, ким був і ким став. Звичайно, намагався згадати всіх людей, з якими йшов по житті, в тому числі – про мій дорогий колектив медичного коледжу, який я очолюю з 1992 року, про співпрацю із міською владою».
Міський голова Володимир Шматько теж привітав Любомира Білика із виходом книги: «Дякую вам за титанічну працю. Окреме дякую за те, як саме книга написана. У ній ви не розповідаєте виключно про себе, ви щиро говорите про працю багатьох людей, із якими доводилось йти по житті, про людські долі. Ви показуєте, що людина повинна любити, що людина повинна віддавати більше, ніж отримувати. Спасибі за те, що наважились викласти свій досвід, свої знання, все, що надбали – на папір».
У книзі життєвий шлях Любомира Білика відображено крізь призму особистих спогадів, крізь хронологію суспільно-політичних подій, крізь історію зростання та розвитку Чортківського фахового медичного коледжу, що робить книжку цікавою для широкого кола читацької аудиторії – шкільної і студентської молоді, науковців, дослідників і просто усіх тих, хто цікавиться історією та сьогоденням України, Тернопільщини, Чорткова.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту