Чортків online

ЧОРТКІВСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ ПРАЦЮЄ НАД РЕАЛІЗАЦІЄЮ ВАЖЛИВОГО ІНЖЕНЕРНОГО РІШЕННЯ, ЯКЕ ДОПОМОЖЕ ЕКОНОМИТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ

 
Водоканали України не встигають за тенденцією зростання вартості електроенергії, підняттям мінімальної зарплати державою, ростом паливо-мастильних матеріалів, комплектуючих тощо. Без коригування тарифів багатьом підприємствам грозить або погодинна вода у містах, або повна зупинка.
І саме задля того, щоб весь тягар здорожчання багатьох тарифоутворюючих чинників не повністю лягав на плечі споживачів, КП Чортків водоканал робить важливі кроки у сфері енергоефективності❗️ Про встановлення сонячної електростанції на насосній станції «Хлораторна» детально розповімо вже зовсім скоро, а сьогоднішньою темою стане реалізація важливого інженерного рішення, яке теж дозволить водоканалу скоротити видатки на електроенергію.
1️⃣..2️⃣..3️⃣Як ми вже розповідали раніше, вода у Чорткові перед тим, як потрапити до споживача – тричі ❗️перекачується двигунами. Це спричинено складним рельєфом. Спершу із свердловин у басейн на насосній станції «Стара насосна», звідти – у басейн «Хлораторної», далі – звідти під тиском у крани квартир та будинків. Кожне перекачування – це великі затрати електрики, відповідно – великі кошти.
👨‍🏭Саме зараз водоканалівці працюють над реалізацією важливого інженерного рішення, яке дозволить обминути одну станцію перекачування («Стару насосну») та подавати воду із свердловин відразу на «Хлораторну». Тоді ми зможемо вимкнути два насоси на незадіяному водозаборі потужністю 35 кВт*год. кожен ❗️
🗣 «Це дуже важливий проект для нашого підприємства. Економія, якої ми намагаємось досягнути, буде суттєвою. Якщо говорити мовою цифр, то ми мали б економити до 170 тис. грн у місяць при діючому тарифі на електроенергію. Але цьому передує важка праця – прокладання більше кілометра труб, підключення тощо», – розповів начальник водоканалу Віктор Гордієнко.
До слова, 700 м нових пластикових труб та обладнання (на суму 960 тис. грн) для реалізації цієї ідеї (ще 450 м труб придбали за кошти водоканалу) вдалось отримати безкоштовно завдяки успішній співпраці із донорами – Міжнародною організацією з міграції («МОМ»).
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту