Чортків online

До уваги власників автотранспорту!

 

   Відповідно до вимог Законів України «Про автомобільний транспорт»,  Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, виконавчий комітет Чортківської міської ради оголошує конкурс на визначення автомобільних перевізників для перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що проходять в межах Чортківської міської територіальної громади.

Організатор конкурсу: Виконавчий комітет Чортківської міської ради.

Юридична адреса: Тернопільська обл., м. Чортків, вул. Тараса Шевченка, буд.21, 48500 тел. (03552) 2-06-35.

Підстава для проведення конкурсу: Рішення виконавчого комітету  Чортківської міської ради від 10.04.2024 №106.

Місце і час проведення конкурсу: приміщення Чортківської міської ради, м. Чортків Тернопільської області, буд.21, каб.№6. 

Дата: 13 травня 2024 року о 10:00 год.

Основні кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

Об’єкт конкурсу

 обʼєкту конкурсу 

 

Назва обʼєкту конкурсу

Довжина маршруту (м)

прямий/ зворотній напрямки

Кількість автобусів необхідних для обслуговува ння маршруту

клас (одн.)

1

Автобусний маршрут регулярних перевезень міського сполучення, який працює в режимі маршрутного таксі № 9 «СЕ Борднетце – Чортків газ»

5190/5210

основний – 1 одн.

(І, ІІ клас)

резервний – 1 одн.

(А, В клас)

2

Автобусний маршрут регулярних перевезень міського сполучення, який працює в режимі маршрутного таксі №11 «СЕ Борднетце – М’ясокомбінат»

12730/8870

основний – 1 одн.

(І клас)

резервний – 1 одн.

(А клас)

Подати конкурсні пропозиції можна особисто або поштою на адресу:

Тернопільська область, місто Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21, Управління комунального господарства Чортківської міської ради в робочі дні з 08:00 – 17:15 год.

Кінцевий термін подання конкурсних пропозицій до 26 квітня 2024 року 16:00 год.  

  За додатковою інформацією щодо умов проведення конкурсу звертатись до управління комунального господарства  Чортківської міської ради тел. (03552) 2-06-35. З більш детальнішими умовами про конкурс можна ознайомитись на сайті Чортківської міської ради. 

 

Умови конкурсу з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування Чортківської міської територіальної громади

  1. Загальна частина

   1.1 Умови проведення конкурсу з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування Чортківської міської територіальної громади (міські маршрути) (далі – Умови) розроблені відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення  пасажирів на автомобільному маршруті загального користування» від 03.12.2008  №1081 (із змінами та доповненнями) (далі Постанова), інших нормативно-правових актів України.

   1.2. Організатором проведення конкурсу з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування Чортківської міської територіальної громади (далі – Конкурс) є виконавчий комітет Чортківської міської ради (далі – Організатор).

   1.3.   Об’єктом конкурсу є маршрут чи кілька маршрутів.

   1.4. Метою визначення автомобільного перевізника на конкурсних засадах є необхідність якісного покращення роботи автомобільних перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів на території Чортківської міської територіальної громади, а також реалізація основних напрямів розвитку галузі автомобільного транспорту, створення безпечних умов для перевезення пасажирів автомобільним транспортом,  покращення доступності пасажирських перевезень, створення конкурентного середовища, забезпечення оновлення рухомого складу, підвищення рівня безпеки перевезень пасажирів, забезпечення виконання соціально значущих перевезень.

1.5. Умови проведення конкурсу встановлені Організатором є обов’язковими для конкурсного комітету та його учасників.

  1. Основні умови участі в Конкурсі:

  2.1. У Конкурсі можуть брати участь автомобільні перевізники, що відповідають його Умовам.

2.2. Обов’язковими умовами для участі в Конкурсі є:

2.2.1. Відповідність вимогам до автомобільних перевізників, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт».

2.2.2. Забезпечення можливості отримання послуг проїзду на пільгових умовах, а в разі запровадження автоматизованої  системи обліку оплати проїзду – транспортною картою.

2.2.3. Наявність у претендента достатньої кількості транспортних засобів відповідного класу для роботи на маршруті (кількох маршрутах) на визначений обʼєкт, на який подається пропозиція, яка визначається як кількість автобусів, необхідних для виконання перевезень на маршруті, та кількість резервних транспортних засобів, яка становить не менше 10 відсотків від загальної кількості.

2.2.4. Організатор встановлює вимогу щодо забезпечення роботи на обʼєкті конкурсу, який включає міські маршрути загального користування,  транспортних  засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення,  в кількості 50 відсотків загальної кількості автобусів на міських автобусних маршрутах загального користування.

2.2.5. При визначенні достатньої кількості транспортних засобів, транспортні засоби, які не відповідають встановленим вимогам не враховуються.

          2.2.6  Для  роботи  на  міських  маршрутах  загального  користування, транспортні засоби мають  відповідати таким вимогам:

       2.2.7. Рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

2.2.8. У разі відсутності в перевізника-претендента автобусів, що відповідають умовам Конкурсу, визначеним у пунктах 2.2.6, 2.2.7 цих Умов, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у Конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник- претендент пропонує використовувати на даному маршруті з аналогічною чисельністю пасажиромісць, а також інвестиційний проєкт-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів згідно з вимогами пунктів 2.2.6, 2.2.7 цих Умов впродовж одного року з моменту підписання договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чортківської міської територіальної громади.

         2.2.9. У разі відсутності перевізника-претендента, який має автобуси, що відповідають умовам Конкурсу, Конкурс проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на даному маршруті автобуси, що відповідають вимогам безпеки, але не відповідають умовам Конкурсу за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, з урахуванням поданих інвестиційних проєктів-зобов’язань щодо оновлення парку автобусів, які будуть повністю відповідати всім вимогам, впродовж строку дії договору (розбивкою заходів по роках) на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чортківської міської територіальної громади.

2.2.10. Беручи участь у Конкурсі претенденти погоджуються на додаткові умови конкурсу:

– надавати послуги з перевезення пасажирів у відповідності до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт», рішень виконавчого комітету та сесії Чортківської міської ради, інших нормативно-правових актів України, а також договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чортківської міської територіальної громади;

– забезпечити перевезення пільгових категорій громадян та учнів відповідно до законів України та рішень виконавчого комітету міської ради;

– на умови, запропоновані виконавцем послуг з впровадження та функціонування системи електронного квитка на території Чортківської  міської територіальної громади, зокрема, щодо реалізації транспортних карток на зупинках, отримання оплати та розрахунків від перевезення пасажирів за електронними квитками, проїзними квитками тощо;

– не пізніше, ніж за 10 робочих днів до початку роботи на маршруті відповідно до договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Чортківської міської територіальної громади, обладнати за власні кошти всі автобуси інформаційними трафаретами переднього (номер, назва маршруту та режим руху) і бокового (номер, назва маршруту, режим руху та перелік зупинок на шляху прямування), а також забезпечити відповідно до встановлених вимог їх підсвітку, належну експлуатацію, оновлення, заміну тощо;

– забезпечити офіційне працевлаштування всіх водіїв, умови їх праці та відпочинку згідно з вимогами законодавства, проведення щоденного медичного контролю стану здоров’я водіїв, виготовлення для всіх водіїв ідентифікаторів (посвідчень, бейдж тощо), які є обов’язковими при роботі водія на маршруті;

– на застосування до них в разі порушення ними умов Договору та інших нормативно-правових актів, що регламентують організацію перевезень автомобільним транспортом загального користування штрафних санкцій та припинення договору в односторонньому порядку в порядку, визначеному Договором на перевезення пасажирів;

2.2.11. Умови, визначені в п. 2.2.6 та 2.2.7 є істотними умовами договорів з переможцями конкурсу.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту