Чортків online

ПЕРЕВАГИ ЛЕГАЛЬНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ

 

24 квітня 2024 року фахівцями Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості з метою обізнаності громадян щодо переваг легальної зайнятості, підвищення мотивації до офіційного оформлення трудових відносин, проведено чергове засідання клубу для безробітних осіб на тему “Переваги легальної зайнятості в умовах військового стану” спільно із соціальними партнерами.🤝
✔️Головний інспектор управління інспекційної діяльності в Тернопільській області Ольга Кузик ознайомила присутніх із основами законодавства про працю в Україні, з трудовими правами та соціальними гарантіями найманих працівників, організацією трудових відносин в умовах військового стану. Також учасники заходу дізналися про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди та умови, які можуть свідчити про примусову працю.
Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області
✔️Начальник відділу обслуговування громадян №12 Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Михайло Сташків звернув увагу присутніх, що у випадку неформальних трудових відносин бюджет недоотримує кошти, які так необхідні для вирішення соціальних питань. Особливо сьогодні, в умовах військового стану, коли кожна копійка на рахунку, працівники, які погоджуються на «компроміс» – неофіційну зайнятість, фактично, позбавляють себе надійного соціального захисту та гідного пенсійного забезпечення на старість, адже згідно з чинним законодавством, нарахування пенсій залежить від двох критеріїв: розміру заробітної плати та страхового стажу.
Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області
✔️ℹ️“Кожен громадянин повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Вибравши легальну працю – Ви не тільки забезпечите себе від неприємностей, а й підтримаєте країну, зробите свій внесок у Перемогу”💙💛, – у підсумку, наголосила провідний юрисконсульт Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості Ірина Григорук.
‼️Наприкінці заходу шукачі роботи отримали кваліфіковані відповіді на низку актуальних запитань.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту