Чортків online

ВОЛОДИМИР МАРМУС ВИДІЛЯЄ ВЛАСНІ КОШТИ НА ВІДНОВЛЕННЯ ВІЙСЬКОВОГО КЛАДОВИЩА ВОЇНІВ УГА У ЧОРТКОВІ

 
Людина-легенда – Володимир Мармус – у свої 75 років із юнацьким запалом та ентузіазмом продовжує робити те, що робив протягом усього свого життя – зберігати українське, поширювати українське, пропагувати українське.
Цього разу почесний житель Чорткова, громадський діяч, борець за незалежність України, засновник «Росохацької групи», який за любов до своєї рідної землі бачив і московські колонії суворого режиму, і роки заслання, який втратив сина – Василя – на черговій російсько-українській війні… Цього разу Володимир Мармус виділяє власні кошти, щоб відновити військове кладовище воїнів Української Галицької Армії, що на центральному кладовищі по вул. Ст. Бандери.
Таку ідею п. Мармус озвучив як голова громадської організації «Чортківська міська громадська організація по відродженню історичних пам’яток та подій відновлення Незалежності Української Держави»: «Я розумію, що, можливо, ця ідея не зовсім на часі. Але ми не будемо варті того героїзму наших сучасних воїнів, якщо не увіковічнимо і належним чином не пам’ятатимемо тих, хто відстоював ту ж ідею української незалежності сотню років тому».
Тож депутати на черговому засіданні сесії Чортківської міської ради надали дозвіл громадській організації на відновлення військового кладовища, зокрема встановлення пам’ятного знаку та здійснення робіт щодо влаштування поховань.
Також зі свого боку із наведенням благоустрою допомагатимуть комунальні служби Чортківської громади.
*на фото – Володимир Мармус та макет пам’ятного знаку, який планують встановити на відновленому військовому кладовищі воїніів УГА
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту