Чортків online

НА НАСОСНІЙ СТАНЦІЇ ЧОРТКІВСЬКОГО ВОДОКАНАЛУ ВСТАНОВИЛИ ПЕРШІ СОНЯЧНІ ПАНЕЛІ

 
Працівники КП Чортків водоканал завершили монтаж сонячних панелей потужністю 15 кВт на насосній станції «Хлораторна», з якої вода надходить у крани жителів значної частини міста, зокрема мікрорайону Кадуб.
Нагадаємо, завдяки якісній проектній роботі міської ради та КП АМЕР Чортківcької громади ми отримаємо від Helion Energy AG (також подяка Energy Community за доставку) 906 сонячних панелей задля потреб критичної інфраструктури, що дозволить бути більш енергонезалежними у такий важкий для української енергетики час, спричинений постійними ракетними обстрілами московії.
Основу та власне самі конструкції для встановлення панелей працівники водоканалу виготовляли власними силами. Метал для конструкції, на які монтували сонячні панелі, підприємство закупило завдяки дотації із бюджету Чортківської громади через систему Prozorro.
Як розповів керівник водоканалу Віктор Гордієнко, за сонячної погоди у денний час панелі майже повністю покриватимуть потреби насосної станції, що дозволить зекономити підприємству на платіжках за електроенергію, вартість якої постійно зростає.
Нагадаємо, Чортківська міська рада також виграла грант від Nefco in Ukraine та Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership Fund – E5P на 510 тис. євро, спрямований на фінансування будівництва трьох великих сонячних електростанцій для водоканалу:
☀️ каналізаційні очисні споруди – 120 кВт (покриє до 36% споживання електроенергії);
☀️ насосній станції «Вавріново» – 100 кВт (покриє до 26% споживання);
☀️ насосній станції «Стара насосна» – 120 кВт (покриє до 19% споживання).
Роботи з будівництва сонячних електростанцій повинні завершити до кінця поточного року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту