Чортків online

ПРО ПОЖЕЖНУ БЕЗПЕКУ ПІД ЧАС ВЕЛИКОДНЯ, БЕЗПЕКУ ПІД ЧАС КУПАЛЬНОГО СЕЗОНУ ТА ПРО ПОЖЕЖІ, СПРИЧИНЕНІ СПАЛЮВАННЯМ ТРАВИ: ВІДБУЛАСЬ ЗАСІДАННЯ «ТЕХНОГЕННОЇ» КОМІСІЇ

 
Відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді, яку провів заступник міського голови Віктор Гурин. Члени комісії обговорили 6 питань, внесених до порядку денного.
1️⃣ Про забезпечення безпеки людей на водних об’єктах під час купального сезону.
Заступник начальника відділу ЗНС Чортківського РУ ГУ ДСНС Андрій Кастранець проінформував про те, що з підвищенням температури повітря більшість людей прагне провести свій відпочинок поблизу води на річках, озерах, ставках та інших водоймах. Далеко не всі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що може призвести до фатальних наслідків. Зокрема це купання у непристосованих для відпочинку водоймах що, у свою чергу, стає основною причиною нещасних випадків.
Рятувальники разом із працівниками міської ради проводитимуть впродовж купального сезону на водних об’єктах роз’яснювальну роботу із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на воді і мінімізації їх негативних наслідків.
2️⃣ Про стан та заходи щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки у культових спорудах Чортківської громади.
Відповідно до рішення, Чортківське РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області організує проведення інструктажів щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки зі священнослужителями та обслуговуючим персоналом культових споруд, які будуть залучені до проведення заходів.
3️⃣ Про утворення місцевої пожежної охорони в старостівських округах.
Заступник начальника відділу цивільного захисту РУ ГУ ДСНС Руслан Сагаш проінформував про те, що на території Чортківського району функціонує 28 пожежно-рятувальних підрозділів. Вони забезпечують проведення заходів із запобігання виникнення пожеж, їх гасіння, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт для захисту населення району.
Комісія доручила головному спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи міської ради Віталію Фику інформацію доповідача розглянути та надати пропозиції щодо утворення місцевої пожежної охорони в старостівських округах міському голові.
4️⃣ Про забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території громади.
Заступник начальника відділу ЗНС Чортківського РУ ГУ ДСНС Андрій Кастранець проінформував, що з настанням весни одним з найбільш розповсюджених порушень у сфері пожежної безпеки, охорони довкілля є спалювання сухої рослинності та її залишків. Беручи до уваги моніторинг пожеж, які виникали на території громади у 2023 році, більше 70 % пожеж – це пожежі сухої рослинності, з яких третина виникла в місцях стихійних сміттєзвалищ, решта ж припадає на приватний житловий сектор.
Чортківська міська рада і надалі проводитиме комплекс заходів щодо упорядкування сміттєзвалищ на території громади, покращуватиме якість надання послуг з вивезення твердих побутових відходів та сухих решток, а також посилить інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо заборони спалювання сміття, трави, залишків рослинності.
5️⃣ Про стан готовності об’єктів фонду захисних споруд та планування заходів щодо покращення стану їх готовності.
Заступник начальника відділу цивільного захисту РУ ГУ ДСНС Руслан САГАШ проінформував, що за результатами обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту органам місцевого самоврядування доручено вжити заходів щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту з метою забезпечення доступу до укриттів для 100% громадян, зокрема шляхом будівництва нових захисних споруд цивільного захисту, спорудження укриттів модульного типу, а також обстеження та пристосування споруд підземного простору для використання їх як укриттів.
Возможно, это изображение 8 человек и текст
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту