Чортків online

ЧОМУ У КРАНАХ ЧОРТКІВ’ЯН МОЖЕ БУТИ БРУДНА ВОДА?

 
Останнім часом жителі Чорткова, котрі є абонентами Чортківського водоканалу, скаржились на брудну воду у кранах. Цьому є логічне пояснення, більше того – протягом тижня водоканалівці працюватимуть над вирішенням проблеми.
❓Отож, чому у кранах періодично з’являлась брудна вода?
Попередніх декілька місяців водоканал реалізовував важливе інженерне рішення, яке дозволило обминути одну станцію перекачування («Стару насосну») та подавати воду із свердловин відразу на «Хлораторну». Це дозволило вимкнути два насоси на незадіяному водозаборі потужністю 35 кВт*год. кожен та економити на платіжках за електроенергію.
Тестуючи вже перероблену систему, часто доводилось вмикати та вимикати двигуни. Коли двигуни вимкнені, весь осад, який є у старих трубах – осідає. Коли двигуни вмикають знову – вода під тиском підіймає бруд. Через це у кранах містян тимчасово була брудна вода.
❓Що робить водоканал, щоб вирішити проблему?
Зважаючи на чисельні звернення людей, підприємство розпочинає проводити миття басейнів та мереж. Це буде відбуватись в декілька етапів, від забору води першого підйому (першого басейну у с. Біла, станція «Стара насосна») до наступної насосної станції «Хлораторна». Також миття мереж, зокрема безпосередньо злив води буде відбуватись через пожежні гідранти у всіх частинах міста. Це допоможе суттєво очистити мережу після впровадження нової системи подачі води.
❓Як вплине процес миття мереж на абонентів водоканалу?
Як зазначають у водоканалі, миття басейнів та мереж намагатимуться виконувати таким чином, щоб люди відчували мінімум дискомфорту. У ході миття в людей у кранах може бути слабкий тиск або тимчасово брудна вода.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту