Чортків online

ЧОРТКІВ МІЖНАРОДНИЙ: У ГРОМАДУ НАДІЙДУТЬ ЧЕРГОВІ ІНВЕСТИЦІЇ ІЗ НІМЕЧЧИНИ

 
Міжнародна співпраця Чортківської міської ради продовжує приносити дивіденди. Чортків та німецький Бад-Зоден-Зальмюнстер, які минулого року стали містами-побратимами, цьогоріч знову успішно взяли участь у проекті «Improving civil protection in municipal partnerships with Ukraine 2024». Наша громада у рамках проекту отримає 120 тисяч євро (майже 5,1 млн грн), за які зможе обрати на вибір речі чи обладнання для сфери освіти, медицини, енергозбереження.
Сьогодні міський голова Чорткова Володимир Шматько разом із колегами та міський голова німецького Бад-Зоден-Зальмюнстера Домінік Брач обговорили реалізацію вищезгаданого проекту.
Відповідно до умов проекту, наша громада на вибір може обрати два пакети (по 60 тис. євро кожен) із обладнанням, технікою чи речами, які нам найбільш необхідні. У списку є дитячі та спортивні майданчики, обладнання для шкільних їдалень, сонячні вуличні світильники, сонячні модулі, автомобільна техніка для потреб комунальних підприємств, обладнання для лікарні тощо.
Володимир Шматько разом із колегами зазначили, що найбільш пріоритетним є питання енергоефективності та реабілітації поранених на російсько-українській війні воїнів. Надалі триватимуть консультації із очільником Бад-Зоден-Зальмюнстера Домініком Брачем щодо того, які саме речі чи техніку може отримати Чортківська громада у рамках цих пакетів.
Окрім того, Домінік Брач зазначив, що у їхньому місті функціонує великий медичний хаб, до котрого входить п’ять клінік, і вони, можливо, допоможуть із обладнанням для реабілітаційного відділення Чортківської центральної міської лікарні, де зараз триває ремонт.
Також Володимир Шматько домовився із німецьким колегою про реабілітацію пораненого воїна ЗСУ – 31-річного Євгена із м. Покровська Донецької області. Він ще у 2023 році отримав осколкове поранення у хребет, ходити не може. Лікувався у Чортківській лікарні, у Більче-Золотецькій обласній лікарні реабілітації. Ним постійно опікуються волонтери «Покрова Чортків».
Як бачимо – партнерство Чорткова та Бад-Зоден-Зальмюнстера набирає все більших обертів. Сподіваємось, що усе задумане вдасться реалізувати!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту