Чортків online

Володимир Шматько провів нараду із керівниками комунальних підприємств громади

Голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько провів змістовну нараду із профільним заступником Василем Воціховським, в.о. начальника управління комунального господарства Володимиром Юрчишиним та керівниками комунальних підприємств громади щодо планів роботи на перший квартал 2021 року.
 
✅Вивезення сміття. Ключове завдання на перший квартал нового року – завершення запровадження планово-подвірної системи вивезення сміття у Чорткові. Всі приватні домогосподарства міста матимуть персональні сміттєві баки, тож сплачуватимуть лише за той об’єм сміття, котрий реально продукують. Начальнику КП «Чортківський ККП» доручено розробити правила користування сміттєвими контейнерами, а також напрацювати модель вивезення за окрему плату негабаритних відходів, для прикладу, будівельного сміття.
 
Всього у Чорткові є близько 2000 домогосподарств, котрі перейдуть на таку систему збору ТПВ. Минулого року пільговим категоріям жителів міста за кошти платників податків придбали 320 персональних баків, невдовзі докуплять ще близько 500.
 
✅Сортування сміття. Також, зі слів голови громади, одним із головних завдань на найближчі місяці є облаштування перших контейнерних майданчиків закритого типу із роздільними баками для сортування сміття біля багатоквартирних будинків. Довкола сміттєвих контейнерів встановлюватимуть огорожу, а сам майданчик буде обладнаний магнітним замком. Ключі від майданчика матимуть лише мешканці прилеглих будинків та працівники комунальної служби. Це дозволить обмежити доступ до них по сторонніх осіб. Окрім того, поблизу таких майданчиків встановлюватиметься відеоспостереження.
 
✅Техніка комунальних підприємств. Комунальні підприємства громади повинні у найкоротші терміни встановити на всю техніку датчики використання палива та GPS-трекери, а також розробити інтерактивну карту руху комунальної техніки. Кожен житель громади у режимі онлайн зможе слідкувати за рухом всієї комунальної техніки. Окрім того, підприємства оновлять свої логотипи, після чого нанесуть їх на всю комунальну техніку.
 
✅Кладовища громади. КП «Ритуальна служба» і надалі працюватиме над інвентаризацією та облікуванням всіх кладовищ громади; розроблятимуть схему поховань; розпочнуть ремонт вхідної частини цвинтаря у с. Біла.
 
✅Водоканал. Стратегічне завдання на 2021 рік, яке поставив Володимир Шматько перед колективом водоканалу – заміна самоплинної каналізація від Домініканського костелу до вул. Гончара та напірної каналізаційної мережі від КНС №1 по вул. Залізнична до вул. Шевченка. Також пріоритетною є заміна водопровідної мережі, що прокладена через площу Героїв Євромайдану.
 
✅Графік руху автобусів. Управлінню комунального господарства доручено у найкоротші терміни розмістити на всіх зупинках автотранспорту Чортківської громади графік руху громадського транспорту.
 
✅Парк культури та відпочинку ім. І.Франка. Керівнику КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» доручено виготовити кадастровий номер на парк, що дозволить у цьому році таки збудувати обіцяний скейт-парк для молоді. Також комунальне підприємство повинно розробити графіки роботи двох новозбудованих багатофункціональних майданчиків – на стадіоні «Харчовик» та на вул. Січинського. Окрім того, навесні «Парковий культурно-спортивний комплекс» працюватиме над прибиранням та санітарною очисткою майбутньої набережної, яку облаштовуватимуть у наступному році.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту