Чортків online

«Чортків у блакитному»: в центрі міста відбувся флешмоб до Міжнародного дня поширення інформації про аутизм

З нагоди відзначення Міжнародного дня поширення інформації про аутизм, на площі Героїв Євромайдану пройшов флешмоб «Чортків у блакитному», який організували працівники КУ «Інклюзивно-ресурсний центр». Доєдналися до акції вихованці центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога в життя» та дітки однієї з груп ДНЗ №5, що мають особливі освітні потреби.
Спеціалісти КУ «Інклюзивно-ресурсного центру» роздавали перехожим блакитні кульки та буклети, в яких містилася загальна інформація про особливість людей з аутизмом.
Долучилися до флешмобу і працівники міської ради – керуюча справами Ольга Череднікова та начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук разом із колективом. Вони вийшли на площу, щоб привітати учасників акції та вручили вихованцям інклюзивних центрів канцелярське приладдя, настільні ігри, книги та солодощі.
?Довідково: Аутизм – це розлад розвитку нервової системи, який утруднює можливість комунікувати з навколишнім світом. Зазвичай, перші ознаки хвороби проявляються у дітей до 3-х років і якщо їх вчасно помітити, то такій людині можна допомогти зберегти зв’язок з оточуючими.
Інтелект аутистів не завжди понижений, дуже часто такі діти проявляють хороші, а інколи і виняткові здібності у певних сферах життя.
Щоб підтримати тих, у кого діагностували аутизм, 2 квітня у всьому світі люди вдягають якийсь елемент одягу блакитного кольору.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту