Чортків online

Інформаційно-консультаційна підтримка в умовах воєнного часу

Від роботи бізнесу безпосередньо залежить стан економіки України. Тому у цей складний час, юрисконсультом Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру Іриною Григорук спільно з головними державними інспекторами управління Держпраці у Тернопільській області Ольгою Кузик та Іваном Клочко та начальником відділу обслуговування громадян № 12 (сервісний центр) ГУ ПФУ в Тернопільський області Михайлом Сташківим здійснено відвідування восьми суб’єктів господарської діяльності у м. Чорткові з метою надання інформаційно-консультаційної допомоги, як роботодавцям, так і найманим працівникам.
У спілкуванні з фахівцями управління Держпраці у Тернопільський області власники бізнесу цікавилися питаннями оформлення трудових відносин, виплат працівникам, відпусток та звільнення з урахуванням норм Закону України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану ” . Під час консультацій інспекторами було привернуто увагу, як роботодавців так і працівників, до необхідності дотримання трудового законодавства у частині легалізації зайнятості, адже сплата податків важлива, як ніколи, а задекларована праця — це шлях до вільної, незалежної та економічно сильної держави.
Фахівець Чортківської районної філії Тернопільського ОЦЗ донесла до роботодавців інформацію про зміни, які набудуть чинності з 07 липня 2022 року щодо подання та заповнення нової форми № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)”. Також розповіла про програму державної підтримки роботодавців – компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб в період воєнного стану. Нагадала роботодавцям про електронні можливості служби зайнятості, що за допомогою “електронного кабінету роботодавця ” є можливість зареєструвати вакансії, підібрати працівників та переглянути резюме шукачів роботи.
Роль кожного українця, професійного фахівця, сумлінного роботодавця та найманого працівника у цій війні безцінна, отже наближаємо Перемогу разом!!!!

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту